Miten RDM ja DMP auttavat tutkijaa – opi perusasiat Think Open Digestin erikoisnumerosta

Think Open Digest -verkkolehden uusin numero keskittyy tutkimusdatan hallinnan (RDM) ja datanhallinnan suunnittelun (DMP) perusasioihin. ”Tunne datasi” -erikoisnumero sisältää kuusi artikkelia, ja se on suunnattu kaikille tutkijoille – erityisesti niille, jotka eivät ole varmoja RDM:n ja DMP:n hyödyllisyydestä.

Jatka lukemista ”Miten RDM ja DMP auttavat tutkijaa – opi perusasiat Think Open Digestin erikoisnumerosta”

Editori-tarinat: Neuropsy Open – uusi avoimen julkaisemisen väylä erikoistumiskoulutuksen tarpeisiin

”Kirjallisuuskatsaukset ovat suuritöisiä ja tuovat arvokasta ajankohtaista tietoa kliinisesti relevanteista aiheista. Tuntui turhauttavalta, että ne jäisivät vain koulutuksen sisäiseen käyttöön. Editori-alusta tarjosi juuri oikeanlaisen ympäristön artikkeleiden julkaisuun”, Neuropsy Open -lehden päätoimittaja Laura Hokkanen kertoo. Neuropsy Open tuo neuropsykologian erikoispsykologikoulutuksen lopputyönä tehdyt kirjallisuuskatsaukset laajemman lukijakunnan ulottuville.

Jatka lukemista ”Editori-tarinat: Neuropsy Open – uusi avoimen julkaisemisen väylä erikoistumiskoulutuksen tarpeisiin”

Editori stories: Neuropsy Open – a new open publishing channel for specialization training needs

”The literary reviews are extensive and provide valuable up-to-date information on clinically relevant topics. It seemed frustrating to think that they would be left for internal use only in education. The Editori platform provided just the right environment for publishing articles, and this led to the creation of a new publication”, says Laura Hokkanen, editor-in-chief of Neuropsy Open journal. Neuropsy Open brings literature reviews written in special psychologist training to a wider readership.

Jatka lukemista ”Editori stories: Neuropsy Open – a new open publishing channel for specialization training needs”

Mitä hyötyä Editori-julkaisualustasta on opetukselle ja opiskelijoille?

Voisiko kurssilla tehty essee, kirjallisuuskatsaus tai pieni tutkimus kiinnostaa laajempaakin yleisöä? Helsingin yliopistossa käytössä oleva avoimien lehtien Editori-julkaisualusta tarjoaa opetukselle ja opiskelijoille mahdollisuuksia tuoda kurssitöitä esiin. Sen avulla voi julkaista kurssitöistä kootun lehden tai perustaa jopa täysin uuden open access -opiskelijajulkaisun. Opetuksessa Editoria voi käyttää myös tieteellisten käytäntöjen, kuten vertaisarvioinnin, harjoitteluun.

Jatka lukemista ”Mitä hyötyä Editori-julkaisualustasta on opetukselle ja opiskelijoille?”