Bakteerien kantaisiä etsimässä

Teksti: Emma Karjalainen ja Mari Väätäinen
Kuva: Emma Karjalainen

10.11 torstaiaamu starttasi Origossa loogisten pulmien parissa, kun Oulunkylän ala-asteen koulun kuudesluokkalaiset saapuivat vierailulle. Toiveina oli toiminnallinen ja innostava tekeminen, joista molemmat näyttivät toteutuvan hyvin tunnin aikana.

Aluksi oppilaat tutkivat parin kanssa bakteerien evoluutiopuuta ja yrittivät löytää mahdollisia kantaisiä muuntautuneille bakteereille. Parit tarttuivat toimeen ja nopeasti alkoikin löytyä monia erilaisia vaihtoehtoja kantaisäksi.

evoluutiopuu
Loogiset palat toimittivat bakteerien virkaa kantaisää jäljittäessä.

Lopuksi samat parit pääsivät vielä rakentamaan kaupunkia suositussa pilvenpiirtäjä-tehtävässä. Myös tämä ryhmä viihtyi pilvenpiirtäjien parissa ja kello löi yksitoista vähän liiankin nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *