Tanssia ja rakentelua

Teksti: Mari Korpi
Kuva: Azira Abbasli

Nestorin päiväkodin eskarilaiset kävivät vierailulla Summamutikka-luokassa maanantaina 22.10.2018. Vierailun teemana oli tanssii muotojen kanssa. Eskarilaiset olivat miettineet ennen vierailua, mitä muotoja heidän arkiympäristöstään löytyy. Vauhdikas ryhmä muisti paljon muotoja eskarista, ja löysi niitä lisää vielä Summamutikka-luokasta.

Vierailun kohokohtana ollut tanssiesitys koostui ympyrästä, neliöstä, suorakulmiosta ja kolmiosta. Esitykset tehtiin pienryhmissä. Eskarilaiset harjoittelivat esityksiä ahkerasti, vaikka osalle keskittyminen tuotti hieman haasteita. Kun esitykset oli harjoiteltu, tuli ne esittää koko muulle ryhmälle ilman puhetta. Kaikki osasivat esittää tanssin ilman puhetta upeasti, vaikka se ei ollut onnistunut vielä harjoitusvaiheessa.

Ryhmä harjoittelemassa geometrista muotoa

Tanssimisen jälkeen eskarilaiset pääsivät rakentamaan kaksi- ja kolmiulotteisia muotoja hammastikuista ja pienistä vaahtokarkeista. Toiminta oli ryhmälle jo ennestään tuttua, koska he olivat rakentaneet muotoja jo aiemmin käyttäen herneitä ja hammastikkuja. Lopuksi eskarilaiset saivat ottaa mukaansa yhden rakentamansa muodon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *