Summamutikan vierailukausi käyntiin

Teksti ja Kuvat: Iikka Talvala

Tiistaina 2.9.2019 ja torstaina 12.9.2019 järjestettiin Kumpulassa vierailupäivät pääkaupunki seudun luonnontiedelukioille. Tiistaina Martinlaakson LUMA-ryhmä saapui Kumpulaan kiertämään tiedeluokkia. He pääsivät tutustumaan niin Summamutikkaan, Geopisteeseen kuin Gadoliiniinkin. Summamutikka-luokassa  oppilaat tutustuivat evoluutiopuu-peliin ja pilvenpiirtäjät pulmaan. Pelit aloitettiin helpoimmasta pelialustasta, mutta nopeasti edettiin aina vain vaikeampiin alustoihin. Lopulta pilvenpiirtäjät pulmassa ahkeroitiin 5×5-ruudukon parissa, mikä on haastava vähän varttuneemmallekin matemaatikolle.

Torstain vierailulle saapui joukko ensimmäisen vuoden lukiolaisia, jotka pääsivät suunnistamaan kampuksella samalla suorittaen pulmatehtäiä. Tämä Amazing race-teemainen tapahtuma piti sisällään tehtäviä kaikista luonnontieteen aloista, joita kampukseltamme löytyy. Koska kyseessä oli leikkimielinen kilpailu, Kumpulaan saatiin mukavaa säpinää ja tehtäviä suoritettiin todella ripeällä tahdilla. Summamutikan rastina toimi bakteerien evoluutiopuu-peli. Ryhmä toisensa jälkeen selvitti pelin ja suuntasi kolmanteen kerrokseen pähkäilemään, mikä ihme on Komero ja mitä siellä tehdään? Puolentoista tunnin aikana rastilla kävi ainakin 12-ryhmää, joten ohjaajallakin meinasi tulla hiki sääntöjä kerratessa.

Iso kiitos kaikille tiedeluokille järjestelyihin osallistumisesta ja kiitos tapahtumaan osallistuneille lukioille vauhdikkaista vierailuista.

One thought on “Summamutikan vierailukausi käyntiin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *