Keskiviikon vipinää

Keskiviikko 12.3. olikin Origossa varsinainen vipinä-keskiviikko: Aamupäivällä Origossa vieraili ekaluokka Mäntymäen koulusta ja iltapäivällä Origon valtasivat Tämä toimii -kilpailun osallistujat!

Tämä toimii -kilpailun järjestää tänä vuonna Tampereen LUMATE-keskus ja Origossa vierailleet ryhmät osallistuivat Helsingin aluekilpailuun; koko kilpailun loppuhuipennus järjestetään Helsingissä Millenium-paviljongissa 6.5.

Koska aluekilpailuun oli ilmoittautunut pitkälle toistasataa innokasta 4.-6. luokkalaista, kaikki eivät voineet olla tuomareiden arvioitavana yhtä aikaa ja siksi Kumpulan tiedeluokista Origo ja Gadolin tarjosivat odottelijoille väliaikaohjelmaa.

Origossa aiheeksi oli valittu kilpailun henkeen sopivasti rakentelu: Tehtävänä oli rakentaa annetusta materiaalista tiivis ja kestävä astia, jonka tilavuus on mahdollisimman suuri! Aikaa rakentamiseen oli 15 min ja paperipalojen lisäksi ryhmillä oli käytettävissä noin 80 cm teippiä. Astioiden tilavuuksia mitattiin täyttämällä ne herneillä ja punnitsemalla. Tällä porukalla oli selvästi rakentelutaito hyppysissä – niin hienoja ja isoja astioita syntyi!

kuva

Joidenkin ryhmien kanssa ehdittiin vielä miettiä nk. kyllä-ei -pulmaa. Kyllä-ei -pulmat ovat pulmia, joissa leikinjohtaja kertoo lyhyen tarinan ja osallistujien tulee selvittää kyselemällä, mitä on tapahtunut. Ainostaan sellaiset kysymykset ovat sallittuja, joihin voi vastata kyllä tai ei. Tässäpä yksi kyllä-ei -pulma purtavaksi:

Mies työntää auton hotellin eteen ja huutaa: ”Kaikki on menetetty!”

Mitä on tapahtunut?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *