Jakolaskurasteja suunnistuksessa

Teksti ja kuvat: Emma Karjalainen

Keskiviikkoaamu 23.11 valkeni sateisena, mutta se ei paljon menoa haitannut, sillä Aleksis Kiven peruskoulun 4. luokkalaiset viettivät parituntisen Origovierailunsa joka tapauksessa sisätiloissa suunnistaen ja pulmia pohtien. Luokassa on juuri menossa jakolaskut, joten niitä sisällytettiin Amazing Race of Mathiin kahden uuden tehtävän avulla.

Ennen suunnistuskisaa pohdittiin luokassa pienten sammakoiden pulmaa valitsemalla luokasta vapaaehtoisia sammakoiksi. Jäljelle jääneet antoivat sammakoille hyppelyohjeita ja nopeasti päästiin haluttuun lopputulokseen. Tämän jälkeen pöytäryhmät saivat pohtia Portaikko-ongelmaa dinojen avulla. Aluksi pulma tuntui mahdottomalta, mutta sinnikkyydellä ja pikkuvihjeellä siitäkin selvittiin.

rahat-jakoon
Uudella rastilla jaettiin kirjekuoren rahat tasan kaikkien kesken.

Loppuvierailun ajan ryhmät suunnistivat Exactumissa tehtävärasteja etsien. Uusia rasteja tällä kertaa olivat rahat jakoon- tehtävä, jossa ryhmien tuli jakaa kirjekuoresta löytyvät rahat tasan ryhmäläisten kesken, sekä farmieläimet-tehtävä, jossa eri väriset, kokoiset ja lajiset eläimet piti jakaa aitauksiin, niin että jokaisessa aitauksessa olisi saman verran eläimiä ja jokaisen aitauksen eläimillä pitäisi olla vähintään yksi yhteinen ominaisuus.

farmielaimet
Kuinka monta eri tapaa sinä keksit näiden eläinten jakamiseksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *