Ursulan ja Marin matikkasynttärit

Teksti: Anni Jyrinsalo ja Azira Abbasli
Kuvat: Anni Jyrinsalo

Juhlimme torstaina 1.3.2018 Ursulan ja Marin 10-vuotissyntymäpäiviä. Ensimmäisinä paikalle saapuneet synttärivieraat pääsivät heti matematiikan maailmaan rakentelemala Geomag-paloista erilaisia geometrisia kappaleita.

Rakentelua Geomag-palojen parissa.

Kaikkien vierailijoiden saavuttua siirryttiin värikkäiden pehmokuutiopalojen ympärille arpomaan joukkueita Amazing Race of Math -matikkasuunnistukseen. Joukkueiden selvitettyä oman ryhmänsä jäsenet, saivat joukkuet haltuunsa kartan, suunnistuspassin, kynän ja Ipadin. Ryhmien keksittyään ryhmällä sopivan nimen, lähtivät juhlijat innokkaina selvittämään rasteilla olevia matikkapulmia.

Juhlijat suklaa-pulman parissa.

Rasteilta löytyi muun muassa Al tourist, loikkivat sammakot, Hanoin tornit ja suklaa-ongelma. Osa tehtävistä haastoi juhlijat toden teolla, mutta uutteran yrittämisen jälkeen haasteista selvittiin. Etenkin Al tourist –pulma vaati juhlijoilta kärsivällisyyttä ja periksiantamattomuutta.

Al tourist -rastin vastauksen taltiointia.

Suunnistuksen jälkeen kokoonnuttiin takaisin juhlapaikalle tarkastamaan pulmien oikeat vastaukset. Jokainen ryhmä oli kerennyt suorittaa usean rastin ja oikeat vastauksetkin oli löydetty! Tässä kohtaa juhlijoiden nälkä oli jo suuri ja oli aika siirtyä herkuttelemaan synttäripöydän ääreen. Tarjolla oli monenmoista herkullista purtavaa ja kuulumisiakin vaihdettiin herkuttelun ohella.

Juhlatila valmiina ottamaan juhlijat vastaan.

Paljon onnea vielä synttärisankareille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *