Innokasta Amazing Race -kisailua

Tekti ja kuvat: Kirsi Ikonen ja Matti Siitonen

Torstaina 15.3.2018 Summamutikka-luokkaan tuli vierailulle 5-luokka Kaisaniemen ala-asteelta. Olimme suunnitelleet, että oppilaat pääsevät suorittamaan jo klassikoksi muodostuneen Amazing race of Mathin 3-4 hengen ryhmissä. Ennen kuin ehdimme edes selittää tarkemmin Amazing racen sääntöjä, niin oppilaista huomasi aidon innostuksen. Alussa käytiin läpi säännöt, jakauduttiin joukkueisiin ja jaettiin suunnistusta varten tarvittavat välineet. Ei tarvinnut, kun vähän antaa vihreää valoa niin kaikki ryhmät lähtivät innolla kohti rasteja. Rasteja oli yhteensä 12 ja suoritusaikaa noin tunnin ajan. Rasteilla oli erilaisia ongelma- ja pulmatehtäviä, jotka kuului ratkaista ja ratkaisu tuli kuvata tai videoida padeille. Tällä kertaa rasteja olivat mm. Katamino, Poliisit ja rosvot, Suklaata, Könisbergin siltaralli ja Loikkivat sammakot…. 

Oppilaat siltarallin parissa.
 Toinen meistä ohjaajista oli koko ajan Summamutikka-luokassa ja toinen kierteli rasteilla auttamassa ja juttelemassa oppilaiden kanssa. Oppilaat olivat todella itseohjautuvia ja suorittivat rasteja hyvää vauhtia. Vaikka joillain rasteilla ei vastausta heti saatu ratkaistua, niin oli hienoa nähdä, miten ryhmät eivät turhautuneet, vaan yritystä riitti.
Suklaa-tehtävästä selvittiin nopeasti.

Vierailun lopussa kävimme vastauksia yhdessä läpi ja jokainen ryhmä oli saanut suoritettua vähintään puolet (6) rasteista. Aivan loistavaa tekemistä! Kaikki saivat onnistumisen kokemuksia ja innostusta yrittämään sellaisia tehtäviä uudestaan, joita ei saanut vielä ratkaistua. Kiitos huippu kivasta vierailusta ja tervetuloa uudestaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *