Saippuakuplia ja suunnistusta

Teksti ja video: Jenni Räsänen

StarT-kausi 2017-2018 huipentui kesäkuun alussa Tampereella järjestettyyn StarT-gaalaan, jossa palkittiin sekä kansalliset että kansainväliset parhaat projektityöt ja hyvät käytänteet. StarTiin osallistuneet turkkilainen ja kiinalainen ryhmä pääsivät tutustumaan myös Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskuksen toimintaan, sillä järjestimme heille vierailun kemianluokka Gadoliniin ja matikkaluokka Summamutikkaan.

Sillä välin kun aikuisille vieraille pidettiin esittelyä tiedekasvatustoiminnasta, lapset ja nuoret pääsivät tekemään jäätelöä ja hiilidioksidi-saippuakuplia kemian labrassa. Itsetehdyn jäätelön valmistaminen vaati hieman kärsivällisyyttä, mutta lopulta kaikki pääsivät maistamaan jäistä suklaa- tai mansikkaherkkuaan. Myös saippuakuplien valmistus oli hitti ja herätti paljon keskustelua.

Matikkaluokassa aloitimme perinteisesti Tilavuushaasteella. Askartelujen jälkeen ryhmät pääsivät suunnistamaan Amazing racen hengessä. Suunnistus sujui hyvin ja tyytyväinen joukko lähti matkaamaan kotia kohti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *