Erilaisia muotoja ja tanssiesityksiä

Teksti: Mari Korpi
Kuva: Azira Abbasli

Neilikan päiväkodin eskarilaiset kävivät Tanssii muotojen kanssa – teematunnilla Summamutikka-luokassa keskiviikkona                      5.12. 2018. Eskarilaisia oli 14 lapsen ryhmä. Ennakkotehtävänä eskarilaisilla oli ollut miettiä, mitä muotoja on, ja mistä niitä voi löytyä arkiympäristöstä. Aiempiin ryhmiin verrattuna uutena mainittiin kaari omana muotonaan.

Ennakkotehtävän kertaamisen jälkeen muotoja lähdettiin kokeilemaan ensin sormilla, käsivarsilla ja sitten koko keholla. Sen jälkeen muotoja muodostettiin yhdessä 3-4 lapsen pienryhmissä musiikin soidessa. Tavoitteena oli vaihtaa muotoja yhdessä ilman puhetta. Lopuksi yhdessä harjoitellut muodot esitettiin muille. Eskarilaiset jaksoivat keskittyä muiden esityksiin, ja olivat innokkaita esittämään tuotoksensa. Kaikki saivat toteutettua esitykset ilman aikuisen ohjausta.

Esitysten jälkeen eskarilaiset pääsivät rakentamaan vaahtokarkeista ja hammastikuista muotoja oman kiinnostuksen mukaan. Tarjolla oli tasokuvioiden lisäksi myös kolmiulotteisia muotoja kuten kuutio. Lopuksi lapset saivat ottaa yhden rakentamansa muodon mukaan eskariin.

Muotojen rakentelu käynnissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *