Etiopian opetusministeri Summamutikassa

Teksti ja kuvat: Jenni Räsänen

Matikkaluokka Summamutikan vuoden 2019 ensimmäinen vierailu järjestettiin arvovaltaisille vieraille, kun Etiopian opetusministerin delegaatio saapui Kumpulaan maanantaina 14.1.2019 tutustuakseen LUMA-toimintaan. Vierailu sisälsi tutustumista kolmeen eri tiedeluokkaan: kemianluokka Gadoliniin, tietojenkäsittelytieteen Linkki-luokkaan sekä matikkaluokka Summamutikkaan.

Rakentelu vielä vaiheessa

Matikkaluokan esittely huipentui toiminnalliseen aktiviteettiin: tuttuun ja suosittuun Salaperäiset kappaleet -tehtävään. Tetraedri rakentui varjokuvan perusteella helposti ja kun vierailta kysyttiin, haluaisivatko he kokeilla toistakin kappaletta, innostunut kyllä-vastaus kuului monen suusta. Lopuksi moni intoutui rakentelmaan omia luomuksiaan, esimerkiksi pieniä mökkejä ja korkeita kerrostaloja.

Valmiit tuotokset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *