Amazing race Helsingin lukioille

Teksti & Kuvat: Iikka Talvala

Keskivikkona 22.5.2019 ja tiistaina 28.5.2019 järjestettiin Kumpulassa Amazing Race of Science- tapahtuma Helsingin lukioille. Tapahtuman aikana lukiolaiset pääsivät suunnistamaan ympäri kampusta ja ratkaisemaan kiperiä tehtäviä Amazing race teeman mukaisesti. Tehtäviä löytyi laajalla skaalalla, sillä kaikki tiedeluokat olivat järjestäneet tapahtumaan oman rastin. Kilpailun voittajalle oli luvassa palkinto, joten tehtävien tekoon suhtauduttiin motivoituneella asenteella, mutta pilke silmäkulmassa.

Päivän aluksi Topias Ikävalko kertasi säännöt kilpailijoiden kesken, jonka jälkeen jakauduttiin joukkueisiin ja lähdettiin kilpailemaan. Kemian tiedeluokka Gadolinissa kilpailijat pääsivät ratkomaan salaista koodia ja miettimään, kuinka monta ilmapalloa tarvitaan kemistin ilmaan nostamiseksi. Fysiikan (F2K) rasteilla tutustuttiin lämpökameraan ja laboratorioon. Maantieteen rastilla tutkittiin veden kulkemista lisätyn todellisuuden avulla. Tietojenkäsittelytiede johdatti lukiolaiset ohjelmointiongelmien pariin, lisäksi ympäri kampusta olleilla kylmärasteilla joukkueet pystyivät hankkimaan lisäpisteitä ratkomalla pieniä pulmia.

Summamutikan järjestämällä matematiikka rastilla selvitettiin bakteerien esi-isää evoluutiopuu-pelin avulla. Tehtävä oli melko haastavan oloinen ja useaan otteeseen päättelyketju päättyi umpikujaan. Jokainen ryhmä sai tehtävän kuitenkin ratkaistua ja oli hienoa huomata, ettei kilpailijat lannistuneet, vaikka ensimmäinen yritys ei aina tuottanutkaan toivottua tulosta.

Kiitos kaikille tapahtuman järjestäjille ja tapahtumaan osallistuneille Helsingin lukiolaisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *