Kansainvälisiä vieraita Kumpulan mäellä

Teksti ja kuvat: Karoliina Hannukkala

LUMA-keskus Suomi ja Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskus saivat toukokuussa vieraita Puolasta asti, kun joukko paikallisten yliopistoiden rehtoreita ja johtohenkilöitä saapui kesäiseen Kumpulaan. Toukokuussa Kumpulassa kävi kaiken kaikkiaan kolme rehtoriryhmää. Vierailut olivat Puolan tiede- ja korkeakouluministeriön, APUI:n ja HY+:n yhteistyön tulosta. Vierailijat hakivat Kumpulan mäeltä uudenlaisia ideoita ja innovatiivisia ratkaisuja omien yliopistojensa kehittämiseen.

Tässä tunnelmia toukokuun toiselta vierailulta:

Puolentoista tunnin mittaiseen esittelytuokioon mahtui monen sorttisia maistiaisia. Tervetulosanojen jälkeen, alkukahvittelun lomassa vieraamme pääsivät luomaan taputustaikoja Saara Lehdon opastuksella. Hyväntuulinen poppoo jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen ”aplodeerasi” kolmen ja toinen viiden taputuksen rytmiä. Nämä eri rytmit yhtyivät aina aika ajoin; taikasanaksi paljastui numeroiden 3 ja 5 pienin yhteinen jaettava, 15.

Taputustuokion jälkeen oli vierailla hetki aikaa lepuuttaa käsiään, kun professori Juha Oikkonen kertoi LUMA-keskus Suomen tavoitteista ja tekemisistä. Vieraat kuulivat myös Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskuksen kuulumisia käytännön esimerkeillä höystettynä.

Lopuksi vieraamme pääsivät taiteilemaan ”näkymättömästä näkyvää”, kun piirtoheittimen luomista varjokuvista askarreltiin kolmiulotteisia Platonin kappaleita. Vaahtokarit ja hammastikut sulkeutuivat tämänkin vierailuryhmän suosioon.

Kiitokset vierailuista ja tervetuloa toistamiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *