Muotojen maailmassa

Teksti & Kuvat: Veikka Hirvonen

Perjantaina 8.11.2019 Kumpulaan tuli vierailemaan innokas ryhmä Päiväkoti Neilikasta. Jyrkät portaat taisteltuamme päästiin Summamutikka-luokkaan ja aloitettiin kuvioihin tutustuminen. Ympyrä, kolmio sekä neliö olivat tuttuja kaikille ja niitä oltiin bongattu jo matkalla koululle. Luokasta löytyi myös lisää näitä muotoja.

Aloitimme luomaan kehon osien avulla eri muotoja yksin ja parin kanssa. Huomattiin lopuksi, että jaloilla ympyrän muodostaminen on hieman hankalaa. Kun kaikilla oli vielä eri muodot mielessä, käytiin piirtämässä niitä taululle. Osa keksi yhdistää eri muotoja ja lopulta taululle oli ilmestynyt toinen toistaan hienompia luomuksia. Tämän jälkeen jakauduttiin pieniin ryhmiin ja tutkittiin miten liikkeen ja muodot voisi yhdistää esimerkiksi tanssiesityksessä. Ryhmässä oli myös helpompi testata mitä kuvioita saa vaikka nelistään aikaiseksi.

Tetraedri, kuutio ja muita kappaleita

Seuraavaksi siirryttiin pöytien ääreen tekemään kuvioita vaahtokarkeista ja hammastikuista. Kolmioiden ja neliöiden lisäksi syntyi valtavia rakennelmia, jotka koostuivat niin monista muodoista, etteivät sormet riittäneet niitä laskemaan. Lopuksi siivottiin ja lähdettiin syömään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *