Tanssia ja vaahtokarkkeja

Teksti & Kuvat: Veikka Hirvonen

Maanantaina 11.11.2019 Summamutikan täytti ryhmä Päiväkoti Auringonkukan esikoululaisia. Aloitimme tunnin pohtimalla missä eri muotoja pystyi havaita. Bussin renkaista löytyi ympyrä ja ikkunasta suorakulmio. Seuraavaksi muodostimme sormien, käsien ja jalkojen avulla erilaisia kuvioita. Parin kanssa oli helppo muodostaa neliö, vaikka jalkoja käyttämällä. Koko ryhmän avulla saimme muodostettua suuren ympyrän, joka pienellä hiomisella saatiin muutettua tähdeksi.

Kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua

Tämän jälkeen kaikki saivat mennä piirtämään liitutaululle eri kuvioita. Kun taululle ilmestynyt taideteos oli valmis, jakauduttiin ryhmiin miettimään miten liikkeen ja muodot saisi yhdistettyä tanssin avulla. Ryhmät saivat lisäksi muodostettua kehoilla hienoja kuvioita, joita esiteltiin lopuksi yhdessä. Sitten siirryimme pöytien ääreen ja aloitimme näppäryyttä vaativan osuuden. Muotojen rakentaminen vaahtokarkkien ja hammastikkujen avulla lähti vauhdilla liikkeelle. Yhtäkkiä pöydät olivat täynnä todella hienoja rakennelmia sekä kuvioita, joita ei olisi millään viitsinyt lopuksi purkaa. Siivousurakan jälkeen tutkittiin vielä taikakolmiota, joka sisälsi enemmän asioita kuin mitä aluksi saattaisi luulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *