Summismaistiaisia LUMA SUOMI -juhlaseminaarissa

Sanat ja kuvat: Karoliina Hannukkala

LUMA SUOMI -ohjelman kuusivuotista taivalta juhlittiin keskiviikkona 20.11. Aamupäivän juhlaosuudessa kuultiin puheita ohjelman matkan alusta, varrelta ja (ei lopullisesta) päätepisteestä. Opetusministeri oli myös paikalla vastaanottamassa loppuraportin.

Aamupäivän osuuden jälkeen juhlakansa, LUMA-toimijat, hankevetäjät, opettajat ja muut toiminnan ystävät, lähtivät pienissä porukoissa tutustuman Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskuksen tiedeluokkiin: Matikkaluokka Summamutikkaan, Kemianluokka Gadoliniin, fysiikan F2k-laboratorioon, ja tietojenkäsittelytieteen Linkkiin.

Summamutikan pajassa Iikka kertoili tiedeluokan toiminnasta sekä tarjoili Summiksen klassikkomaistiasia: Platonin kappaleiden taiteilua varjokuvien avulla ja Pilvenpiirtäjiä. Pajalaiset olivat kiinnostuneita Summamutikan toiminnasta. Kun pulmia pähkäiltiin, heräsi siinä samassa jatkokysymyksiä ja -keskustelua Summamutikan toiminnasta. Toivottavasti yhä useampi sai uudenlaisen, makean, maistiasen matematiikan maailmasta!

Summamutikka onnittelee LUMA SUOMI -ohjelmaa hienosta vuoden työstä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *