Aamuinen vierailu Summamutikkaan

Teksti & Kuva: Ville Vaheri, Tuomas Nurmiainen

Aamuiselle vierailulle 12.2.2020 saapui 16 kolmasluokkalaista Puistolanraitin ala-asteelta. Aiheena oli matematiikan taikamaailma. Vierailun alussa kysyimme lapsilta ennakkotehtävään liittyvät kysymykset, jonka jälkeen siirryimme toiminnallisen matematiikan pariin.

Ensimmäisenä aktiviteettina lapset pääsivät rakentamaan kolmiulotteisia kappaleita valkokankaalla olevien varjojen perusteella. Kappaleiden rakennus sujui vaivattomasti ja lapsilla oli hauskaa. Kun lapsilta kysyttiin palautetta, useat lapset mainitsivat että, tikuista ja vaahtokarkeista rakentaminen oli mukavaa.

Seuraavana lapset pääsivät laskemaan ja esittelimme heille matemaatikon taikatemppua. Temppu aiheutti ihmetystä lasten keskuudessa, kun kaikki saivat lopulta saman vastauksen riippumatta heidän itse valitsemastaan numerosta. Pöytiin piirtäminen oli lapsille uutta, minkä he myös mainitsivat palautetta kysyttäessä. Vierailulle oli varattuna aikaa alle tunti, joten ehdimme esitellä ainoastaan kahta tehtävää, vaikka intoa lapsilla olisi riittäny vielä useampaan.

Kiitos kaikille vielä innokkaasta osallistumisesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *