Taikuutta kolikoiden avulla

Teksti & Kuva: Tuomas Nurmiainen, Ville Vaheri

Torstaina 13.2.2020 Exactumiin saapui 22 hengen joukkio 3.- luokkalaisia Arabian peruskoulusta. Suosikiksi noussut matematiikan taikamaailma oli vierailujen teemana kolmatta kertaa peräkkäin. Lähdimme liikkeelle tehtävällä “näkymättömästä näkyvää”. Kyseinen tehtävä oli aikaisemmilla kerroilla ollut oppilaiden lähes yksimielinen suosikki ja tänäänkin oppilaat muodostivat varjoista kappaleita innokkaasti. Osa innostui muodostamaan vaahtokarkeista ja tikuista omia kappaleitaan. 

Toisena aktiviteettina pidimme matemaatikon taikatempun. Lapset valitsivat minkä vaan haluamansa luvun ja meidän antamiemme laskutoimitusten kaikki lapset päätyivät samaan lukuun. 

Kokeilimme myös toista taikatemppua, jota emme olleet aikaisemmin testanneet lasten kanssa. Tempussa on kolme kolikkoa ja oppilaat saavat kääntää kahta kolikkoa kerrallaan niin monta kertaa kuin heitä vain huvittaa. Lopuksi peitetään yksi kolikoista ja tiesimme Villen kanssa aina, paljastuiko käden alta kruuna vai klaava. Normaalisti taikuri ei paljasta salaisuuksiaan, mutta päätimme tällä kertaa kuitenkin paljastaa tempun salat.

Uusi temppu oli menestys ja se oli lähes jokaisen lapsen mieleisin ohjelmanumero. Uskon vanhempien joutuneen pyörittelemään kolikoita lasten päästyä kotiin. Myös vaahtokarkeilla rakentelusta ja pöytiin piirtelystä pidettiin. 

Kiitos taas kerran aktiivisesta osallistumisesta vierailulla ja tervetuloa uudestaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *