Palkintomatka Origoon

Torstaina 9.4. saimme vieraaksemme pienen joukon 5.- ja 6.-luokkalaisia Strömbergin ala-asteelta.  Tällä kertaa vierailulle ei tultukaan koko luokan voimin, vaan retkelle pääsyn vaatimuksena oli pulmatehtävän ratkaiseminen, jonka oli pystynyt selvittämään seitsemän oppilasta. Vierailu Origoon oli siis eräänlainen palkintomatka!

Vierailu alkoi Amazing Race of Math -matikkasuunnistuksella. Matkaan lähdettiin kahden joukkueen voimin. Olimme ajatelleet, että kahdeksan kinkkisen pulmatehtävän ratkaiseminen veisi joukkueilta ainakin tunnin verran aikaa, mutta olimme selvästi aliarvioineet näiden huippuongelmanratkaisijoiden taidot, sillä molemmilla joukkueilla menikin ainoastaan noin puoli tuntia kaikkien tehtävien ratkaisemiseen. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tehtävien vastaukset olivat kaiken lisäksi aivan oikein!

sammakkorasti
Suunnistuksen kolmannella rastilla pohdittiin Loikkivat sammakot -pulmaa.

Matikkasuunnistuksen jälkeen haastetta tarjosi Pilvenpiirtäjät-peli. Kun sekä helpot että vaikeat pelilaudat oli saatu ratkaistua, pelasimme vielä lopuksi Ubongo-nopeuspeliä, jossa tehtävät ratkesivat viimeistään kaverin avustuksella. Ubongo olikin sen verran hauska peli, että se muodostui vieraidemme suosikkiaktiviteetiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *