Mittauskilpailuja

Torstaina 16.4. saimme vieraaksemme puheliaita 3.-luokkalaisia Arabian peruskoulusta.  Aihetoiveena oli mittaaminen ja mittayksiköt sekä niihin liittyvät muunnokset, joten ohjelmaksi valikoituikin tänä keväänä aiemminkin Origossa nähdyt aktiviteetit Tilavuushaaste sekä Rallirullat. Molemmissa tehtävissä vaadittiin mittaustaitojen lisäksi myös yhteistyötä.

Tilavuushaasteen mittausvaiheessa luokan desibelitaso nousi huimiin lukemiin, kun kilpailuhenkiset ryhmät huomasivat toisten käyttävän pienempiä mittoja kuin toiset. Erikokoisilla mitoilla oli kuitenkin tarkoituksensa ja saimme hyvän keskustelun aikaiseksi mm. mittayksiköiden merkitsemisen tärkeydestä.

Rallirulla-tehtävä alkoi vauhdikkaasti, kun ryhmät hamstrasivat askartelutarvikkeita omille pöydilleen. Rakennusmateriaalina oli niin muovia kuin pahviakin: pillejä, viilipurkkeja, vessapaperirullia yms.  Rakenteilla oli vaikka minkänäköisiä rullia, mutta monen ryhmän suunnitelmat muuttuivat aivan viime hetkillä, kun testausmittauksen tulos ei ollutkaan mieleinen. Lopulliset rullat olivatkin yksinkertaisen nerokkaita.

rallirullan askartelua
Rullan täytteeksi voi laittaa myös lisäpainoa, jotta se kulkisi pidemmälle.

Rallirullakilpailu oli yllättävän tasaväkinen. Voittajarulla rullaili Exactum-rakennuksen kolmannen kerroksen käytävää pitkin lähes neljä metriä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *