Tuplasynttärit

Teksti: Emma Karjalainen ja Jenni Räsänen
Kuvat: Jenni Räsänen

Tällä viikolla Origossa juhlittiin synttäreitä oikein kahteen otteeseen. Maanantaina 26.10. vietettiiin 12-vuotissynttäreitä ja tiistaina oli vuorossa pikkuveljen 8-vuotissynttärit.

Maanantain synttäreillä oli teemana Amazing Race of Math -matikkasuunnistus. Suunnistamaan lähdettiin kolmen kilpailevan ryhmän voimin. Ratkottavaa riitti Exactum-rakennuksen neljässä eri kerroksessa. Kaikki rastit löytyivät taitavien suunnistajiemme ansiosta eikä hämyrastikaan saanut joukkueita hämmentymään. Hämyrastilta löytyi lattiaan teipatut nuolet, jotka johdattivat oikean rastin luo vektorisuunnistuksen avulla.

synttärit_lokakuu_2015
Origo-luokka sai juhla-asukseen värikkäitä viirejä ja ilmpalloja.

8-vuotissynttäreiden sankari oli toivonut teemaksi salapoliisiseikkailua ja niinpä juhlijat pääsivät leikkimään salapoliisia ja ratkomaan rikosta. Kumpulan koruliike oli nimittäin ryöstetty ja varkaat olivat saaneet saaliikseen kasan arvokkaita timanttikoruja ja helminauhoja. Rikospaikalle oli kuitenkin jäänyt revittyjä paperinpalasia, joissa luki siansaksaa. Salapoliisimme pääsivät auttamaan poliisia purkamalla salattuja viestejä.

salapoliisin_tarvikkeet
Salapoliisin työvälineitä.

Viestit johdattivat salapoliisimme rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen, josta löytyi lattiaan teipattuja nuolia. Niitä seuraamalla löytyi piilopaikka, jonne varkaat olivat kätkeneet ryöstämänsä saaliin. Asia ei ollut kuitenkaan aivan yksinkertainen, sillä varkaat olivat piilottaneet korut yhteen kolmesta lippaasta. Salapoliisien tuli ratkaista kiperä arvoitus, jonka kanssa piti olla tarkkana, sillä väärästä arvauksesta joutui kohtaamaan hirvittävät hämähäkit tai vaarallisen myrkkypullon.

lippaan_arvoitus_korut
Ratkaistessaan merkillisen lippaiden arvoituksen salapoliisimme löysivät varastetut korut.

Piilopaikasta löytyi myös musta nahkasalkku, josta paljastui kirjekuorellinen seteleitä. Lapset pääsivät vielä tarkastamaan setelien aitouden poliisin antamien ohjeiden avulla ja selvisikin, että osa rahoista oli väärennettyjä.

Juhlijat kävivät jännittyneinä ruokapöytään ja herkkujen syönnin jälkeen avattiin vielä lahjatkin. Lopuksi poliisi otti vielä apureihinsa yhteyttä ja kertoi saaneensa kelmit kiinni seteleistä löytyneiden sormenjälkien perusteella. Lapset olivat helpottuneita, kun rosvot saatiin kiinni ja lähtivät iloisin mielin kotiin.

Lisätietoja synttäreiden järjestämisestä matikkaluokka Origossa löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *