Koulutuksia ja toiminnan esittelyä

Teksti: Jenni Räsänen ja Emma Karjalainen
Kuva: Emma Karjalainen

Viikko 43 alkoi matikkaluokka Origossa kansainvälisissä merkeissä, kun saimme vieraita Virosta sekä maanantaina että tiistaina. Maanantaina järjestettiin tallinnalaisille opettajille toiminnallisen matematiikan koulutus ja tiistaina LUMA-toimintaa esiteltiin Tarton ja Võrun rehtoreille ja opettajille.

Maanantain koulutus sisälsi tietopaketin LUMA-keskus Suomen ja Summamutikan toiminnasta sekä mielekkään matematiikan toteuttamisesta opetuksessa. Opettajat pääsivät itsekin kokeilemaan suosittuja aktiviteetteja kuten Platonin kappaleita, tilavuushaastetta sekä Amazing Race of Math:iä.

virolaiset-opettajat
Koulutuksen lopuksi pohdittiin miten mielekästä matematiikkaa voisi toteuttamista omassa opetuksessa sekä mitä haasteita sen toteuttamisessa koetaan.

Koulutuksessa harjoiteltiin myös tehtävien variointia eri-ikäisille ja monen tasoisille oppijoille. Lisäksi tutustuttiin matematiikan nykytutkimukseen ja sen hyödyntämiseen opetuksessa. Koulutuksen lopuksi osallistujat kertoivat saaneensa paljon uusia ideoita toiminnallisen matematiikan toteuttamiseen omassa opetuksessa.

Tiistainen toiminnan esittely herätti vierailijoissa paljon kiinnostusta ja kysymyksiä. Esimerkiksi lahjakkaiden opiskelijoiden tukeminen ja yliopisto-opetuksen kehittäminen puhuttivat. Toiminnalliset osiot olivat myös vieraiden mieleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *