Aamun rakentelut kakkosluokkalaisten kanssa

Teksti: Suvi-Maria Hautala ja Matias Kaukolinna   
Kuva: Suvi-Maria Hautala

Saimme keskiviikkona 15.11. vieraaksi Yhtenäiskoulun 2. luokan. Aloitimme vierailun tutustumalla Pentaminoihin. Aluksi oppilaat saivat etsiä pareittain kaikki mahdolliset Pentaminomuodot. Kaikki keksivät lähes 10 erilaista muotoa. Tämän jälkeen oppilaiden tehtävänä oli täyttää pentaminopalojen avulla erilaisia kuviota. Oppilaat tykkäsivät tästä paljon ja kaikilta kuvioiden täyttäminen sujui tosi hyvin.

Sen jälkeen oppilaat saivat rakennella vaahtokarkeista ja hammastikuista mieleisiä kappaleita. Oppilaat kokeilivat myös rakentaa erilaisia Platonin kappaleita. Oppilaiden mielestä rakentelu oli hauskaa ja he keksivätkin todella hienoja omia kappaleita.

 

Pienen pohdinnan jälkeen oppilaat rakensivat kuutioita todella nopeasti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *