7.-luokkalaisten matikkakilpailu 2018

Teksti ja kuvat: Anni Jyrinsalo

7.-luokkalaisten matikkakilpailun Helsingin aluefinaali järjestettiin 26.4. tuttuun tapaan Kumpulassa matematiikan laitoksella. Aluefinaaliin oli tiensä alkukarsintojen 861:sta kilpailijasta  raivannut tänä vuonna 30 kilpailijaa. Nämä 30 matikantaitajaa olivat saaneet alkukilpailuista vähintään 11/14 pistettä.

Kilpailijoiden odotellessa jännittyneinä kilpailun tuloksia, järjesti Summamutikka heille oheistoimintaa erilaisten pulmien parissa.  Kilpailijat innostuivat muun muassa ratkomaan Einsteinin ja Monty Hall’n ongelmia sekä erilaisia lauta- ja korttipelejä.

Pienen odottelun jälkeen tuomaristo saapui kertomaan kilpailun tulokset. Matikkakilpailun voittajaksi selviytyi Paula Sipilä. Kaikki finalistit saivat hienosta suorituksestaan diplomin sekä Solmu-matematiikkalehden. Kärkisijoille yltäneet palkittiin edellisten lisäksi kirjapalkinnoin. Kaikki osallistujat kutsuttiin jatkamaan matematiikkaharrastustaan osallistumalla Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaoston järjestämään jatkovalmennukseen.

Aluekilpailujen tulokset ja tehtävät ratkaisuineen löytyvät täältä.

Paljon onnea kaikille finaaliin päässeille hienosta suorituksesta!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *