Muotojen tunnistamista ja upeita taideteoksia!

Teksti: Sara Parikka ja Anni Jyrinsalo
Kuvat: Anni Jyrinsalo

Summamutikka luokkaan saapui vierailulle 19.4. Norpan esikouluryhmä. Eskarilaisia oli yhteensä 32 eli vierailulla oli melkoinen vilinä! Luokan oppilaat jaettiin neljään eri pöytään. Jokaisella pöydällä oli 4 eriväristä geometristä muotoa: neliö, ympyrä, kolmio ja suorakulmio. Aluksi koko luokan piti arvata mitä muodot esittivät. Tämän jälkeen arvuuteltiin vielä muotojen värejä. Eskarilaisille nämä molemmat tehtävät olivat helppoja nakkeja ja jopa suorakulmio tunnistettiin!

Samanmuotoiset kappaleet osattiin hienosti yhdistää pariksi!

Kuvioiden jälkeen jokaiseen pöytään jaettiin erivärisiä eläimiä tai kappaleita. Eskarilaisten tehtävänä oli sijoittaa nämä tavarat samaa väriä vastaavien kuvioiden päälle. Esimerkiksi sininen dinosaurus sinisen neliön päälle.  Seuraavaksi vuorossa oli samanlaisten kuvioiden tunnistuspeli. Aluksi kaikille jaettiin eri muotoiset pahviset kuviot. Lähtölaukauksen jälkeen tuli etsiä kaveri, jolla oli sama kuvio kuin itsellä. Parin löydyttyä sai istua vierekkäin pöydän ääreen. Kun kaikki olivat löytäneet parin, pelasimme pelin vielä kerran uudestaan.

Eskarilaiset saivat rakennettua muun muassa kuutioita ja oktaedreja.

Tämän jälkeen päästiin rakentelemaan cocktail-tikuilla ja vaahtokarkeilla. Ensiksi eskarilaiset rakensivat hienosti kolmion ja neliön tikuista. Osa yritti jopa rakentaa ympyrän. Sen jälkeen annoimme malliksi eskarilaisille Platonin kappaleita, kuten kuutioita ja tetraedreja, ja moni sai niitäkin rakennettua! Moni myös rakenteli kaikkea muuta hienoa, kuten taloja ja nuotioita.

Vierailulla nähtiin upeita tuotoksia!

Vierailun loputtua mietittiin yhdessä mikä oli kaikkein kivointa ja äänestyksessä selvisi, että rakentelu oli vierailun suosikkiaktiviteetti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *