Muodot ympärillämme

Teksti: Mari Korpi
Kuva: Azira Abbasli

Nestorin päiväkodin eskarilaiset kävivät Tanssii muotojen kanssa – teematunnilla Summamutikka-luokassa keskiviikkona 7.11.2018. Eskarilaisia oli 20 lapsen ryhmä, joka oli iso ryhmä Summamutikka-luokkaan toiminnalliselle tunnille. Tunti sujui kuitenkin hyvin suuresta ryhmästä huolimatta.

Alkuun eskarilaisten kanssa keskusteltiin, mitä muotoja he ovat keksineet arjestaan. He olivat tunnistaneet aiempien ryhmien tavoin neliön, suorakulmion, kolmion ja ympyrän, mutta lisäksi he olivat keksineet, että myös sydän on muoto. Eskarilaiset eivät olleet miettineet etukäteen, missä edellä mainittuja muotoja voi nähdä omassa arkiympäristössään, mutta he löysivät hienosti muodot Summamutikka-luokasta. Varsinkin ympyrän muotoiset tuulettimet herättivät paljon kiinnostusta.

Keskustelun jälkeen muotoja lähdettiin kokeilemaan ensin yksin sormilla, käsivarsilla ja koko keholla. Sen jälkeen muotoja muodostettiin yhdessä neljän lapsen pienryhmissä. Lopuksi yhdessä harjoitellut muodot esitettiin muille. Eskarilaiset jaksoivat keskittyä muiden esityksiin, ja olivat innokkaita esittämään tuotoksensa.

Esitysten jälkeen eskarilaiset pääsivät rakentamaan vaahtokarkeista ja hammastikuista muotoja oman kiinnostuksen mukaan. Tarjolla oli tasokuvioiden lisäksi myös kolmiulotteisia muotoja kuten kuutio. Lopuksi lapset saivat ottaa yhden rakentamansa muodon mukaan eskariin.

Erilaisten muotojen rakentelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *