7.LUOKKALAISTEN MATIKKAKILPAILU 2019

Teksti & Kuvat: Iikka Talvala

Vuosittain järjestettävän 7.-luokkalaisten matematiikkakilpailun Helsingin aluefinaali järjestettiin 26.4. Kumpulan kampuksella matematiikan ja tilastotieteen laitoksella. Tänä vuonna alkukilpailuun osallistui 572 kilpailijaa, joista 30 parasta sai kutsun loppukilpailuun. Kaikki loppukilpailuun kutsutut olivat selvittäneet alkukilpailun erinomaisella vähintään 12 pisteen tuloksella.

Tuttuun tapaan tuomareiden selvittäessä tuloksia, Summamutikka järjesti finalisteille oheisohjelmaa ja pientä purtavaa. Tänäkin vuonna oheisohjelmaa riitti laidasta laitaan. Hanoin tornit, Kimble, Taikatemput, inversiopähkinä ja pilvenpiirtäjäpeli olivat finalistien suosiossa.

Taikatemput ja Hanoin tornit

Tänä vuonna Helsingin aluefinaalin kilpailutehtävinä oli ratkaista lukujen jaollisuuksia, tutkia kolmion kulmia, sekä vertailla ja järjestää lukuja. Tehtävät olivat haastavia, mutta voittaja Santtu Korjamo Mankaan koulusta erottui selkeästi muiden joukosta, sillä hän sai täydet 30 pistettä. Kilpailun kuuden kärki palkittiin kirja ja tuote palkinnoin. Kaikki finalistit saivat kotiin viemisiksi diplomin, sekä Solmu matematiikkalehden ja heidät kutsuttiin jatkamaan matematiikkaharrastusta jatkovalmennuksen merkeissä. Jatkovalmennuksen järjestäjänä toimii Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaosto.

Tietoa matematiikkakilpailusta ja finaalien tulokset ratkaisuineen löytyy täältä.

Kiitos kaikille kilpailun järjestäjille ja onnittelut vielä kaikille finaaliin päässeille upeista suorituksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *