Pilvenpiirtäjien rakentelua

Teksti & Kuvat: Iikka Talvala

Maanantaina 6.5.2019 Summamutikkaan saapui vilkas joukko Käpylän peruskoulun neljäsluokkalaisia. Oppilaat olivat hyvinkin kiinnostuneita siitä, mihin olivat tulleet. Tutustuimme hiukan yliopiston arkeen katsomalla dioja ja oppilaille heräsi heti muutamia kysymyksiä. Heitä kiinnosti erityisesti pöydät, joihin he saivat luvan kanssa piirtää.

Päivän teemaksi oli valikoitunut pienoismallit. Oppilaat olivat jo ennen Summamutikkaan tuloa tutustuneet pienoismalleihin ja valinneet kiinnostavan rakennuksen, josta he haluaisivat rakentaa pienoismallin. Ennen pienoismallien rakentelua pelasimme pilvenpiirtäjät peliä. Peliä pelattiin samaan tapaan kuin sudokua ja pilvenpiirtäjä toisensa jälkeen kohosi pelilaudalle. Oppilaat selvittivätkin ensimmäiset pelilaudat todella nopeasti ja nopeimmat pääsivät jopa haastavien pelilautojen pariin.

Unelmahuone ja pienoismalleja kierrätysmateriaaleista

Pohdimme oppilaiden kanssa yhdessä, missä kaikkialla olemme nähneet pienoismalleja ja mihin niitä oikein tarvitaan. Tämän jälkeen alkoi pienoismallien suunnittelu pienissä ryhmissä. Oppilaat olivat valinneet tunnettuja rakennuksia, kuten Burj Khalifan, Eiffel-tornin, Kheopsin pyramidin ja Taj Mahalin. Joukosta löytyi yksi erikoisempikin rakennus nimittäin Zhongyuan Buddha. Rakentelu oli vilkasta ja melko luoviakin ratkaisuja löytyi. Koska aika oli rajallista kaikki pienoismallit eivät aivan tulleet valmiiksi. Muutama oppilas pääsi lopuksi vielä suunnittelemaan paperille oman unelmahuoneen pohjapiirrosta. Tärkeimmät asiat unelmahuoneessa taisivat olla televisio, sekä tietokone.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *