Jaollisuuksien ihmettelyä

Teksti: Henrik Hirvonen
Kuva: Saara Lehto

Tiistaina 8.10.2019 Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksen Summamutikka-luokassa vieraili Pasilan peruskoulun parikymmentä seitsemäsluokkalaista. Tunnin teemana oli lukujen jaollisuus, pienimmät yhteiset jaettavat ja lukujen jaollisuushorisontit. Tunti aloitettiin ihmettelemällä oheista kummallisen näköistä kuvaa. Miten tämä voisi liittyä matematiikkaan? Hetken ihmettelyn jälkeen pienimmät yhteiset jaettavat ja lukujen jaollisuus saatiin avattua taputusten muodossa. Kuvan tarkoitusperä varmasti kirkastui tunnin loppua kohti, kun oppilaat pääsivät piirtämään omia jaollisuushorisonttejaan papereille.

Divisible Dreams, Saara Lehto

Kiitokset vierailusta Pasilan peruskoulun seiskaluokkalaisille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *