Portian lipas ja muita pähkinöitä

Teksti: Emma Karjalainen ja Tommi Mäkeläinen
Kuva: Tommi Mäkeläinen

Torstaina 8.10.2015 Origoon saatiin vieraaksi ysiluokkalaisia Elimäeltä asti. Ryhmän opettaja oli toivonut vierailun aktiviteetiksi Amazing Race of Mathia, joten olimme aamulla ripotelleet matikkarasteja ympäri Exactumia.

Aluksi lämmittelimme aivonystyröitä matikan pariin Pienet sammakot-pulmalla. Tehtävää ei meinattu saada alkuun oppilaiden ujostelun takia, mutta vauhtiin päästyään he ratkaisivat neljän sammakon ja viiden lumpeenlehden ongelman yhdellä yrittämällä!

Lämmittelyn jälkeen päästiin itse asiaan, kun neljän hengen ryhmiin jakautuneet oppilaat lähtivät tehtävärasteille. Vaikein rasti oppilaiden mukaan oli pilvenpiirtäjät, jonka kaikki olivat silti ratkaisseet oikein. Pisteiden perusteella huomattiin kuitenkin, että Portian lippaan arvoitus oli hankalin tehtävä.

portia
Keksitkö, missä lippaassa Portian muotokuva sijaitsee?

Arvoituksessa piti päätellä, missä lippaassa Portian muotokuva sijaitsee. Rasioiden kannessa olevista vihjeistä vain yksi on totta.

Kultainen lipas: Muotokuva on täällä.

Hopeinen lipas: Muotokuva ei ole täällä.

Lyijyinen lipas: Muotokuva ei ole kultaisessa lippaassa.

Tunnin aikaraja rastien suorittamiseen oli juuri sopiva, ja kaikki ryhmät palasivat Origoon suunnilleen samaan aikaan. Tehtävien läpikäynnin jälkeen oppilailla oli vielä hetki aikaa kokeilla ratkaista vaikeaksi koetun pilvenpiirtäjät-pulman vaikeinta pelilautaa ennen lähtöään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *