Syksyn vierailut jatkuvat

Teksti & Kuvat: Juha Määttänen

Syyslomien jälkeen Summamutikka-luokka täyttyi taas nuorista luonnontieteilijöistä, kun Kirkkoharjun koulun seitsemäs luokka saapui tutustumaan lääketieteelliseen kuvantamiseen tiistaina 22.10.2019. Tunnin alkuun tutkiskeltiin mysteerilaatikoiden sisältöjä kotitekoisen röntgensimulaation keinoin. Mysteerilaatikkotehtävää seurasi tietoisku röntgenkuvantamisen kehityksestä sekä pähkäilyä matemaattisten käänteisongelmien parissa. Ryhmän innokkuutta ja kekseliäisyyttä olikin hienoa seurata, ja vikkelimmät data-analyytikot ehtivät jopa kehittelemään omia pulmatehtäviään. Tunnin päätteeksi kisailtiin vielä haastavien viipalekuvauspulmien parissa.

Mystiset röntgensäteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *