Karoliina Nikula

Karoliina NikulaTT

Terveydenhuollon etiikkaa käsittelevässä väitöskirjassani Lapsen hyvää edistämässä tutkin syntymäkuurojen lasten sisäkorvaistutehoitokäytäntöjä hyvän, kyvyn ja valinnan näkökulmista. Pyrin antamaan sisäkorvaistutekeskusteluun käsitteellisiä ajattelun välineitä ja uusia näkökulmia päätöksentekoon ja neuvontatyöhön. Selvitin myös, miten hyvän, kyvyn ja valinnan käsitteet voivat olla avuksi terveydenhuollon etiikan kysymyksissä laajemminkin.

Tutkimusintresseihini kuuluvat terveydenhuollon etiikka ja kuuntelemisen filosofia / teologia. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut työelämän etiikasta, vuorovaikutuksen pedagogiikasta ja intersukupuolisuuden eettisistä kysymyksiä.

 Olen soveltanut sosiaalietiikan osaamistani luottamustehtävissäni mm. ENHCC:n hallituksen jäsenenä, sairaalateologina, opettajana, työyhteisökysymyksissä sekä arjen kohtaamisissa pyrkiessäni ymmärtää ympäröivää maailmaa, yhteiskuntaa, elämää ja ihmisiä.

Olen asunut opintojen ja tutkimuksen vuoksi Hollannissa, Walesissa, Yhdysvalloissa ja Métis-kansan parissa Kanadassa. Tavoittelen pyhää huolettomuutta ja nautiskelen matkalla olosta.

Yhteystiedot: karoliina.nikula [at] laurea.fi p. 040 8365611