Tutki Kokeile Kehitä Origossa

Teksti: Aino Liutu ja Sakari Patana

kuva1
Siirrä neljää tikkua niin että muodostuu kolme neliötä!

Perjantaina 4.4. Kumpulassa järjestettiin TuKoKe-kilpailun finaali, ja Summamutikka viihdytti osallistujia matematiikkapajalla muun ohjelman lomassa. Kilpailuun osallistuneiden ikähaarukka oli suuri, joten pajassa oli tehtäviä monen ikäisille kilpailijoille. Pulmat ja tehtävät oli sijoitettu ohjeilla varustettuna eripuolille luokkatilaa siten, että osallistujat saivat itse kiertää ja tehdä mieluisiaan. Iän ja mielenkiinnon mukaan tulijoita ohjattiin oikealle puolelle luokkaa. Matematiikan lisäksi pajassa sai myös seurata Kemma-resurssikeskuksen vetyautoja.

Pienimmät osallistujat saivat ratkaista sammakkopulmaa ja Hanoin tornia, pelata muistipeliä sekä järjestää eripainoiset purkit oikeaan järjestykseen. Vanhemmat osallistujat pelasivat 3D-Ubongoa ja suorakulmiopeliä, todistivat henkilötunnuksen ja setelien oikeellisuutta sekä ratkaisivat tulitikkupulmia. Kaikenikäisiin upposivat pentamino ja tilavuushaaste, jonka tuloksista pidettiin päivän aikana kirjaa. Eräs osallistuja teki haasteessa ennätyksen, vakiopaloista koottu astia täynnä herneitä painoi 650 grammaa.

Matikkapaja keräsi TuKoKe-kilpailun lailla pienet ja suuret tieteilijät yhteen. Pentaminoa ratkaisivat vieri vieressä sekä kilpailun ensikertalaiset että konkarit, joille molemmille riitti tehtävissä haastetta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *