Hur kan handledare använda Skribentens verkygslåda?

Med hjälp av sakorden i Verktygslådan kan handledaren eller den som ger respons på en text, lyfta fram vissa centrala drag när det gäller skrivande. Skribenten kan sedan själv leta efter mer information i ordlistan. Det blir således skribentens uppgift att söka fram information om enskilda detaljer när det gäller det egna skrivandet, samt att bearbeta texten.

Verktygslådan fungerar speciellt väl som redskap för att ge respons i sådana fall då handledaren ger skriftlig respons till en stor grupp av studenter samtidigt. Det är lätt att ge kommentarer via Verktygslådan och handledaren har därför också möjlighet att ge positiv respons på texten. Den kommenterade texten fungerar också väl som komplettering till responsdiskussionen.

Man kan ge respons via Verktygslådan 1) elektroniskt, med hjälp av ett textbehandlingsprogram, t.ex. Word, eller 2) på papper, och då ges responsen via kommentarer i marginalen på den utprintade texten. I båda fallen kan versaler användas för att hänvisa till ämnesord i Verktygslådans ordlista. Den som ger respons kan också bifoga ett kort sammandrag av textens förtjänster samt märka ut de ställen i texten som är problematiska.

KategorierOkategoriserade