Ladattavat ohjelmat

Office-ohjelmien ilmainen asennus omille laitteille

Helsingin yliopiston opiskelijana ja Office 365 -käyttäjänä (lisää O365:stä seuraavassa luvussa!) sinulla on mahdollisuus asentaa ja käyttää kaikkia Office ProPlus -paketin toimisto-ohjelmia ilmaiseksi omalle tietokoneellesi ja muille laitteillesi opiskelujesi keston ajan. Pakettiin sisältyvät tekstinkäsittelyohjelma Word, taulukkolaskentaohjelma Excel, esitysohjelma PowerPoint, sähköpostiohjelma Outlook ja muistio-ohjelma OneNote.

Pääset asentamaan ohjelmat OWA:n kautta klikkaamalla vasemman ylälaidan Office 365 -tekstipainiketta (ks. kuva alla). Klikkaa Install now asentaaksesi ohjelmat pöytäkoneellesi tai kannettavallesi. Jos olet asentamassa pakettia mobiililaitteelle, valitse Get Office on your devices.

owa_install_owndevice

Tarkempia ohjeita Officen asennukseen omille laitteillesi löydät Helpdesk-sivustolta.

Ohjelmistojakelu

Helsingin yliopisto tarjoaa opiskelijoille ohjelmia ilmaiseksi omaan käyttöön Ohjelmistojakelu-nimisessä palvelussa. Ohjelmistojakelussa on sekä ilmaisia että yliopiston kustantamilla lisensseillä jaossa olevia ohjelmia. Löydät ohjelmistojakeluun osoitteesta http://ohjelmistojakelu.helsinki.fi. Lista ladattavista ohjelmista löytyy Flammasta.

Palvelussa näkyvät ohjelmistot vaihtelevat jonkin verran käyttäjän mukaan. Esimerkiksi poissaolevaksi merkitty näkee paljon vähemmän ohjelmia kuin läsnäoleva opiskelija, ja jatko-opiskelijalle tai henkilökuntaan kuuluvalle ohjelmatarjonta on hieman erilainen.

• Jotkin Ohjelmistojakelun asennuspaketit on pakattu mm. zip- gz- ja 7z-formaateissa. Lisää tietoa pakkaamisesta ja purkamisesta löydät materiaalin ykkösluvusta.
  • Osa asennuspaketeista on ladattavissa ns. levykuvana (image). Levykuvan tunnistat tiedostopäätteestä ”.iso”. Tällaisen tiedoston asentamiseen tarvitset ohjelman, joka mahdollistaa levynkuvan käyttämisen suoraan tiedostosta ilman että sinun tarvitsee polttaa se DVD-levylle. Virtual CloneDrive on eräs tähän tarkoitukseen soveltuvista ilmaisohjelmista. Löydät sen asennus- ja käyttöohjeen tietotekniikkakeskuksen Helpdesk-sivustolta.

ojakelu2013_fi

Oheinen demovideo näyttää, kuinka voit ladata ohjelman yliopiston ohjelmistojakelusta. Tämän materiaalin ensimmäisestä luvusta löydät lisää tietoa ja demovideoita ohjelmien poistamisesta ja asentamisesta.