Langattomat verkot

Eduroam

Helsingin yliopisto kuuluu maailmanlaajuiseen korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten Eduroam-verkkovierailuorganisaatioon. Voit kirjautua Eduroam-verkkoihin yliopiston käyttäjätunnuksellasi niin Helsingin yliopiston kampuksilla kuin muissa Eduroam-organisaatioissakin ympäri maailman. Eduroamiin liitytään langattomasti WLAN-yhteyden avulla.

Kampusten lisäksi Eduroam toimii myös monissa muissa julkisissa tiloissa, sairaaloissa, kirjastoissa ja muissa paikoissa ympäri maailman. Lisää tietoa sijainneista löydät Eduroamin suomalaisilta sivuilta.

Eduroamin liikenne on suojattu mahdollisilta salakuuntelijoilta. Lisäksi kun käytät yliopistolla Eduroamia, pääset suoraan HY:n eteisverkkoon, jolloin et tarvitse erillistä VPN-kirjautumista esimerkiksi kirjastojen aineistoihin pääsemiseksi.

Lisää tietoa ja ohjeita aiheesta löydät Helpdesk-sivustolta.

Toisin kuin muihin HY:n verkkopalveluihin, Eduroamiin kirjaudutaan tunnusmuodolla tunnus@helsinki.fi. Myös Office 365:sta tuttu muoto tunnus@ad.helsinki.fi käy!

HUPnet

Kuva HUPnet tarrasta

Vierailijoille ja muille yliopiston ulkopuolisille on tarjolla HUPnet-verkko, jonka käyttöön tarvitaan erilliset, väliaikaiset HUPnet-tunnukset. Voit luoda sellaisen tarvitseville HUPnet-tunnuksia tämän ohjeen avulla.

HUPnet on avoin vierailijaverkko. Siksi kaikkea sen kautta kulkevaa salaamatonta tietoliikennettä – kuten normaalia verkkoselailua – voidaan kuunnella melko helposti. Tämän vuoksi HUPnetissä kannattaa käyttää salattua VPN-yhteyttä, josta löydät lisää tietoa luvusta 2.5.