Opiskelu-palvelu

Opiskelu-palvelu (studies.helsinki.fi) kokoaa yhteen opiskelijan tärkeimmät digitaaliset työkalut, palvelut ja sisällöt. Opiskelu-palvelua pääset käyttämään pääosin myös ilman käyttäjätunnusta ja kirjautumista. Löydät palvelusta sen etusivun, Opintoni-sivun (edellyttää kirjautumista), Opiskelijan ohjeet ja Opintotarjonnan haun kurssisivuineen. Palvelut ja työkalut -valikosta pääset kätevästi myös muihin yliopiston järjestelmiin.

Etusivu

Palvelun etusivulla voit seurata opiskeluun liittyviä ajankohtaisia aiheita. Oman koulutusohjelmasi tiedotteet saat näkyviin automaattisesti kun kirjaudut sisään. Lisäksi näet syötteen intranet Flamman koko yliopistoyhteisölle julkaistuista uutisista, opiskelijatapahtumista ja mahdollisista järjestelmien häiriötiedotteista. Voit kiinnittää etusivulle näkyviin myös haluamiesi opiskelijaravintoloiden lounaslistat. Ota heti opintojen alusta lähtien tavaksesi poiketa päivittäin etusivulla katsomassa, mitä yliopistolla ja omassa koulutusohjelmassasi tapahtuu!

Opintoni

Opintoni-sivua pääset käyttämään ainoastaan kirjautuneena. Kun olet ilmoittautunut kursseille ja tentteihin, näet niiden aikataulut kalenterissasi. Voit halutessasi tilata Opintoni-kalenterin sisällöt omaan sähköiseen kalenteriisi Vie kalenteriin –painikkeesta. Omat kurssit ja tentit -listauksesta pääset kätevästi omille kurssisivuillesi sekä kurssiesi Moodle-alueille. Opintoni-sivulla voit myös muokata omaa tehtävälistaasi.

Opiskelijan ohjeet

Opiskelijan ohjeisiin on koottu teemoittain ohjeista opiskelusi tueksi opintojen aloituksesta aina valmistumiseen saakka. Täältä löydät ohjeita esimerkiksi opintojen suorittamiseen liittyen sekä tietoa opiskelijan neuvonta- ja hyvinvointipalveluista. Sisään kirjautuneena näet automaattisesti oman koulutusohjelmasi tarkennukset yleisiin ohjeisiin, mutta voit myös valita tarkasteltavaksesi muiden koulutusohjelmien ohjeita.

Opintotarjonta

Opintotarjonnasta voit katsoa, mitä kaikkea voit opiskella Helsingin yliopistossa lukuvuoden aikana. Voit hakea itseäsi kiinnostavia kursseja ja tenttejä ja hakutuloksista pääset suoraan kurssisivuille.

Kurssisivulta löydät tarkempia tietoja kurssin sisällöstä, toteutuksesta ja aikataulusta sekä linkit ilmoittautumiseen, oppimisympäristöihin ja oppimateriaaleihin. Koulutusohjelmakohtaista tarjontaa voit puolestaan selata koulutusohjelman opintotarjonnassa.