Opiskelu-palvelu

Opiskelu-palvelu (studies.helsinki.fi) kokoaa yhteen tärkeimmät opintojen aikana tarvitsemasi ajankohtaiset tiedot, palvelut ja työkalut.  Opiskelu-palvelua voit käyttää pääosin myös ilman käyttäjätunnusta ja kirjautumista.

Palvelun etusivulla voit seurata opiskeluun liittyvää ajankohtaista tiedotusta sekä intranet Flammassa julkaistuja uutisia koko yliopistoyhteisölle. Kun kirjaudut sisään, saat näkyviin myös oman koulutusohjelmasi tiedotteet. Etusivulla näet tiedotteiden lisäksi esimerkiksi UniCafen lounaslistat sekä opiskelijoille suunnatut tapahtumat yliopiston tapahtumakalenterissa. Ota heti opintojesi alusta lähtien tavaksesi poiketa säännöllisesti etusivulla katsomassa, mitä yliopistolla tapahtuu!

Löydät palvelusta Opintoni-sivun, Opiskelijan ohjeet sekä Opintotarjonnan ja kurssisivut. Palvelut ja työkalut -valikosta pääset nopeasti myös muihin yliopiston järjestelmiin ja palveluihin.

Opintoni

Kun kirjaudut Opintoni-sivulle, näet ilmoittautumistesi perusteella oman lukujärjestyksesi sekä lista- että kalenterimuodossa. Voit halutessasi tilata Opintoni-kalenterin sisällöt omaan sähköiseen kalenteriisi Vie kalenteriin -painikkeesta. Omat kurssit ja tentit -listauksesta pääset omille kurssisivuillesi ja käsiksi opettajien tallentamiin oppimateriaaleihin. Opintoni-sivulla voit myös muokata henkilökohtaista muistilistaasi.

Opiskelijan ohjeet

Opiskelijan ohjeisiin on koottu teemoittain tietoa ja ohjeita opiskelusi tueksi. Täältä löydät esimerkiksi ohjeita opintojen suorittamiseen sekä tietoa opiskelijan neuvonta- ja hyvinvointipalvelusta. Kirjautuneena saat näkyviin myös oman koulutusohjelmasi tarkennukset yleisiin ohjeisiin. Opiskelijan ohjeiden aloitussivulla näet lisäksi sekä yleiset että koulutusohjelmasi omat tiedotteet.

Pääset ohjeisiin myös kirjautumatta, mutta kirjautuneena näet automaattisesti oman koulutusohjelmasi ohjeet ja tiedotteet ensin. Voit myös halutessasi valita jonkin muun koulutusohjelman, jolloin näet sen omia ohjeita.

Näin saat parhaan hyödyn Opiskelijan ohjeista:

• Kirjaudu sisään. Näin oma koulutusohjelmasi on automaattisesti valittuna.
  • Voit etsiä ohjeita joko hakutoiminnolla tai valmiiksi koostettujen teemojen sisältä.
  • Teemojen alta löydät kuhunkin aiheeseen liittyvät ohjeet. Yksittäinen ohjeartikkeli saattaa olla myös useamman kuin yhden teeman alla.
  • Koulutusohjelmakohtaiset tarkennukset ovat usein yleisen ohjeen lopussa. Voit hypätä myös suoraan haluamaasi kohtaan klikkaamalla ohjeen ylälaidan sinisiä otsikoita.
  • Jos et löydä ohjeista etsimääsi tietoa, voit ilmoittaa siitä Palaute-painikkeen kautta. Viestiisi on mahdollista vastata vain, jos klikkaat “Haluan vastauksen palautteeseeni”. Muutoin palaute lähetetään nimettömänä.

Opintotarjonta

Opintotarjonnasta voit katsoa, mitä kaikkea Helsingin yliopistossa voi opiskella lukuvuoden aikana. Opintotarjonnasta löydät oman koulutusohjelmasi tarjoamat vaihtoehdot ja voit hakea myös muiden koulutusohjelmien kursseja. Opintotarjonnan hakutuloksista pääset kurssin omille sivuille. Kurssisivulta saat tietoa kurssien sisällöistä, toteutuksesta ja aikataulusta sekä löydät linkit ilmoittautumiseen, oppimisympäristöihin ja materiaaleihin.