Helka-kortti ja kirjautuminen Helkaan

Helka-kortilla lainaat painettua aineistoa Helsingin yliopiston kirjaston toimipisteissä keskustakampuksella, Kumpulassa, Meilahdessa ja Viikissä.

Helka-kortti käy kaikissa Helka-kirjastoissa:

• Kotimaisten kielten keskus, Museoviraston kirjasto, Suomalaisen kirjallisuuden seura, Työväenliikkeen keskus ja Baltia-keskus ovat yliopiston ulkopuolisia organisaatioita, joiden aineisto on myös Helka-tietokannassa.

Kansalliskirjastoon tarvitset erillisen kirjastokortin.

Näin Hankit Helka-kortin

Helka-kortin hankkimiseksi aktivoi asiakastietosi kirjautumalla Helka-tietokantaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksellasi osoitteessa helsinki.fi/helka.

oikeassa yläkulmassa ympyröity teksti: kirjaudu sisään

Helsingin yliopiston opiskelijat voittaa ottaa käyttöönsä Helka-kortin Opiskelu-palvelussa. Katso lyhyt video-ohje, miten käytät Helka-korttia digitaalisesti.

Voit halutessasi hankkia (myös) muovisen Helkan-kortin. Asiakastietojen aktivoimisen jälkeen voit noutaa kirjastokortin mistä tahansa Helsingin yliopiston kirjaston toimipaikasta asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Kun lainaat kirjoja, näytä kirjastokortti lainausautomaatilla tai asiakaspalvelutiskillä. Mobiilikirjastokortin näytät mobiililaitteesi selaimesta.

Tarvitset lainausautomaattia varten PIN-koodin, jonka voit asettaa Helkassa ennen ensimmäistä lainauskertaa:

1. Varmista ensin, että olet kirjautunut Helkaan.
  2. Aseta sitten PIN-koodi: Oma tiedot > Yhteystiedot > Vaihda PIN-koodi.

Tarkemmat ohjeet Helka-kortin hankkimisesta löydät kirjaston verkkosivuilta.

E-kirjoihin et tarvitse kirjastokorttia, vaan riittää, että kirjaudut Helkaan yliopiston käyttäjätunnuksella. E-kirjat aukeavat yliopiston käyttäjätunnuksella ja etänä muuallakin kuin kirjaston tiloissa tai kampuksella.

Helkan itsepalvelutoiminnot

Helkaan kirjautuneena voit:

• tarkastella asiakastietojasi
  • tehdä varauksia ja uusia lainoja
  • etäkäyttää kirjaston hankkimia e-aineistoja
  • tallentaa hakujasi suosikkilistoiksi
  • maksaa myöhästymismaksuja
  • vaihtaa PIN-koodin

Helsingin yliopiston opiskelijoiden osoite- ja yhteystietojen muutokset päivittyvät Helkaan suoraan opintorekisteristä. Älä siis muokkaa yhteystietojasi Helkassa, vaan tee esimerkiksi osoitteenmuutos suoraan yliopistolle.