Opiskelijan kirjasto

Helsingin yliopiston kirjasto palvelee neljällä kampuksella ja verkossa:

Paikan päällä asioimisen lisäksi voit olla kirjastoon yhteydessä sähköpostilla, palautelomakkeella tai asiakaspalvelun aukioloaikoina puhelimitse ja kirjaston verkkosivujen chatissa.

Katso video Helsingin yliopiston kirjaston toimipisteistä ja palveluista. Kesto 1 min 50 s.

Käytä kokoelmia

Kaikkien kampuskirjastojen kirjat ja muut julkaisut löytyvät Helka-tietokannasta. E-kirjoja voit alkaa lukea heti, kun saat yliopiston käyttäjätunnukset aktivoitua. Helka-kortti on Helsingin yliopiston kirjastokortti, jota tarvitset painetun aineiston lainaamiseen Helsingin yliopiston kirjaston toimipisteissä.

Myös eräät Helsingin yliopiston ulkopuolisten kirjastojen kirjat löytyvät Helka-tietokannasta. Näitä ovat esimerkiksi Museoviraston kirjasto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjasto. Helsingin yliopistoon kuuluu myös Kansalliskirjasto, jolla on oma hakupalvelunsa.

Työskentele kirjastossa

Kirjastossa on työskentelyalueita erilaisiin tarpeisiin. Alueiden värikoodit kertovat onko kyse täysin hiljaisesta tilasta, työskentelytilasta vai sosiaalisesta tilasta. Virkistysalueen, ryhmätyötilan, hiljaisen tilan ja lukualueen värikoodatut kyltit.

Helsingin yliopiston opiskelijat voivat:

• varata ryhmätyötilan yliopiston käyttäjätunnuksilla kunkin tilan Outlook-kalenterista.
  • skannata, tulostaa ja kopioida kirjaston monitoimilaitteilla, joita varten voi ladata tulostussaldoa Unigrafian Saldokaupassa.
  • säilyttää kirjoja ja opiskeluvälineitä lainattavassa gradukärryssä, jonka voi siirtää kirjaston tiloissa työskentelypisteen viereen.

Katso ohjevideo tulostamisessa Helsingin yliopistossa (englanniksi). Voit valita videon alalaidan asetuksista videoon suomenkieliset tekstitykset. Kesto 3 min 15 s.

3.3 Tulostaminen yliopistolla – tekstivastine

Tiedonhankinnan kurssit ja ohjaus

Helsingin yliopiston kirjaston kursseilla ja työpajoissa pääset harjoittelemaan akateemisen tiedonhankinnan taitoja, esimerkiksi tiedonhakua ja tietokantojen käyttöä.  Koulutuksia on tarjolla sekä verkossa että kampuksilla.

Voit opiskella tiedonhankintaa esimerkiksi ajasta ja paikasta riippumatta kirjaston Moodle-verkkokurssilla. Kirjasto järjestää opiskelijoille myös tiedonhankinnan ohjausta ja tapahtumia Ohjauskulmassa.

Lue lisää kirjaston tiloista ja palveluista:
Opiskelijan kirjastopalvelut kootusti (Opiskelijan ohjeet)
Tiedonhankinnan kurssien aikataulut ja ilmoittautumisohjeet (Opiskelijan ohjeet)
Toimipisteiden sijainti ja aukioloajat (kirjaston verkkosivut)
Tilojen käyttötarkoitukset ja -säännöt (kirjaston verkkosivut)
Ryhmätyötilojen varustelu ja varausohjeet (kirjaston verkkosivut)
Tulostus-, skannaus- ja kopiointiohjeet, tulostussaldon lataaminen sekä monitoimilaitteiden käyttö (kirjaston verkkosivut)
Gradukärryjen lainausohjeet (kirjaston verkkosivut)