Opiskelijan kirjasto

Helsingin yliopiston kirjasto palvelee neljällä kampuksella ja verkossa:

Tarkista toimipisteiden sijainti ja aukioloajat Helsingin yliopiston kirjaston verkkosivuilta. Paikan päällä asioimisen lisäksi voit olla kirjastoon yhteydessä sähköpostilla, palautelomakkeella tai asiakaspalvelun aukioloaikoina puhelimitse ja kirjaston verkkosivujen chatissa.

Katso lyhyt esittelyvideo kirjaston toimipisteistä ja palveluista.

Opiskelijan kirjastopalveluista löydät lisätietoa Opiskelijan ohjeista.

Käytä kokoelmia

Kaikkien kampuskirjastojen kirjat ja muut julkaisut löytyvät Helka-tietokannasta. E-kirjoja voit alkaa lukea heti, kun saat yliopiston käyttäjätunnukset aktivoitua. Helka-kortti on Helsingin yliopiston kirjastokortti, jota tarvitset painetun aineiston lainaamiseen Helsingin yliopiston kirjaston toimipisteissä.

Myös eräät Helsingin yliopiston ulkopuolisten kirjastojen kirjat löytyvät Helka-tietokannasta. Näitä ovat esimerkiksi Museoviraston kirjasto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjasto. Helsingin yliopistoon kuuluu myös Kansalliskirjasto, jolla on oma hakupalvelunsa.

Työskentele kirjastossa

Kirjastossa on työskentelyalueita erilaisiin tarpeisiin. Alueiden värikoodit kertovat onko kyse täysin hiljaisesta tilasta, työskentelytilasta vai sosiaalisesta tilasta. Tutustu kirjaston verkkosivuilla tilojen käyttösääntöihin, jotta opiskelu olisi kaikille sujuvampaa.värikoodit virkistysalue ryhmätyötila hilkainen tila lukualue

Helsingin yliopiston opiskelijat voivat varata ryhmätyötilan yliopiston käyttäjätunnuksilla kunkin tilan 0365-kalenterista. Lisätietoja ryhmätyötilojen varustelusta ja niiden varaamisesta kirjaston verkkosivuilla.

Helsingin yliopiston opiskelijat voivat skannata, tulostaa ja kopioida kirjastossa monitoimilaitteilla. Voit ladata itsellesi monitoimilaitteiden käyttöön vaadittavaa tulostussaldoa Unigrafian Saldokaupassa.

Tiedonhankinnan kurssit ja ohjaus

Helsingin yliopiston kirjaston kursseilla ja työpajoissa pääset harjoittelemaan akateemisen tiedonhankinnan taitoja, esimerkiksi tiedonhakua ja tietokantojen käyttöä.  Koulutuksia on tarjolla sekä verkossa että kampuksilla.

Voit opiskella tiedonhankintaa esimerkiksi ajasta ja paikasta riippumatta kirjaston MOOC-verkkokurssilla. Kirjasto järjestää opiskelijoille myös tiedonhankinnan ohjausta ja tapahtumia Ohjauskulmassa. Kirjaston kurssitarjonta on esitelty Opiskelijan ohjeissa.