Opinnäytteet

Opinnäytteitä on kirjaston kokoelmissa sekä painettuna että digitaalisena. Voit lukea painettuja opinnäytteitä kirjaston tiloissa. Uudemmat opinnäytteet ovat pääsääntöisesti saatavilla digitaalisesti.

Etsi Helkasta yksittäistä Helsingin yliopiston opinnäytettä tutkielman otsikolla tai kirjoittajan nimellä. Löydät Helkasta tiedot sekä painetuista että digitaalisista opinnäytteistä.

• Jos digitaalinen opinnäyte on julkaistu avoimesti, pääset lukemaan opinnäytettä suoraan Helkan linkistä.
  • Jos digitaalista opinnäytettä ei ole julkaistu avoimesti, näet Helkasta vain opinnäytteen tiedot, mutta pääset lukemaan sitä kirjaston toimipaikoissa kirjastokioskeilla.
  • Näet Helkassa painetun opinnäytteen sijaintitiedot. Pyydä opinnäyte sinulle luettavaksi Helkan varaustoiminnolla.

Voit etsiä digitaalisia opinnäytteitä myös Heldasta, Helsingin yliopiston avoimesta julkaisuarkistosta. Jos haluat selata digitaalisia opinnäytteitä tai tehdä tarkempia hakuja opinnäytteiden sisällöistä, sinun kannattaa käyttää Heldaa.

Heldan etusivulla ympyröity keskellä laatikko ja teksti: Opinnäytteet ja väitöskirjat

Opinnäyte on julkaistu avoimesti, jos tekijä on antanut luvan sen julkaisemiseen. Helsingin yliopisto suosittelee opinnäytteiden avointa julkaisemista. Lisätietoja Opinnäytteiden avoimesta julkaisemista Opiskelijan ohjeissa.

Lisää ohjeita Helsingin yliopiston opinnäytteiden etsimiseen löydät Helsingin yliopiston kirjaston verkkosivuilta (suomeksi).

Muiden korkeakoulujen opinnäytteitä sinun kannattaa etsiä Finna.fi:stä.