Luvun 3.4 harjoitukset

Harjoitus 1 – Viittauskäytännöt

1. Erittele, mitä tarkoittavat seuraavat viitteen merkinnät?

Einolander J, Vanharanta H, Chang YS, Kantola J. Comparing university students’ commitment – a multicultural case study. Theoretical Issues in Ergonomics Science 2016;17(3):267-283.

Harjoitus 2 – Tekijänoikeuskysymykset

Ovatko seuraavat väittämät oikein vai väärin?

1. Kirjan tekijänoikeudet voivat syntyä esimerkiksi kustantajalle.
  2. Saat kopioida J. L. Runebergin (1804-1877) Maamme-runon sanat kotisivuillesi, kunhan merkitset sen sitaatiksi.
  3. Saat kopioida kaverisi netistä lataamasta piraattilevystä yhden musiikkikappaleen yksityiseen käyttöösi.
  4. Saat laittaa enosi sinusta ottaman kuvan kotisivuillesi kysymättä häneltä lupaa.

VASTAUKSET

Harjoitus 1 – Viittauskäytännöt

1. Tekijöiden sukunimet ja etunimien alkukirjain/alkukirjaimet. Lehtiartikkelin otsikko. Lehden nimi. Julkaisuvuosi; lehden vuosikerta (lehden numero): artikkelin sivut lehdessä.

Harjoitus 2 – Tekijänoikeuskysymykset

1. Väärin. Tekijänoikeus syntyy aina ihmiselle, joka on luonut teoksen. Oikeuksien siirtymisestä esimerkiksi kustantajalle on aina sovittava erikseen.
  2. Oikein. J. L. Runebergin kuolemasta on kulunut yli 70 vuotta.
  3. Väärin. Alkuperäisen kappaleen on oltava laillinen versio.
  4. Väärin. Tarvitset kuvan ottaneen enon luvan verkkojakeluun.