Luvun 3.3 harjoitukset

HARJOITUKSET 3.3

 1. Etsi Helkasta James W. Kalatin kirja “Biological psychology”. Miksi löydät kirjasta useita versioita?
 2. Etsit kirjaa Research methods in human rights. Muistat, että yksi tekijöistä on Smith. Etsi kirja Helkasta ja tutki kirjan tietoja. Minkä kirjaimen mukaan kirja on aakkostettu hyllyyn?
 3. Mitä tietokantaa käytät, kun haluat tehdä tiedonhakua kotimaisten lehtien artikkeleista?
 4. Miten menet Academic Search Complete -tietokantaan? Millainen tietokanta Academic Search Complete on?
 5. Mistä löydät, mitä sana ”merinorsu” on englanniksi?
 6. Haluat lukea e-kirjaa älylaitteellasi. Mitä sinun tulee tehdä?

VASTAUKSET 3.3

Harjoitusten haut voidaan toteuttaa monella tavalla – alla olevat vastaukset ovat esimerkkejä toimintatavoista.

 1. Kirjoita Helkan hakulaatikkoon: Kalat Biological psychology. Kirjasta löytyy Helkasta useita versioita, koska kirjasta on useita painoksia sekä kirjaa on saatavilla sekä sähköisenä että painettuna.
 2. Kirjoita Helkan hakulaatikkoon: “Research methods in human rights” Smith. Katso kirjan sijaintitietoja: “Hc 4. krs Oikeustiede 01.9 Research”. Kirja on koottu eri ihmisten kirjoittamista artikkeleista, joten sillä ei ole vain yhtä tekijää. Tämän vuoksi kirja löytyy hyllystä teoksen nimen mukaan. Kirjan nimi alkaa sanalla “Research”, joten kirja on aakkostettu hyllyyn r-kirjaimen kohdalle.
 3. Finna.fi
 4. Kirjoita Helkan hakulaatikkoon “Academic Search Complete”. Voit käyttää perushaun lisäksi myös tietokantahakua. Kyseessä on kansainvälinen, monitieteinen tietokanta.
 5. Helka > MOT Kielipalvelu > Käännä kielestä suomi kieleen englanti
 6. Varmista, että sinulla on lukuohjelmasovellus (esim. Adobe Digital Editions) älylaitteellasi. Valtuuta sovellus Adobe ID -tunnuksellasi.