Luvun 3.3 harjoitukset

Harjoitus 1 – Helkan haku

  1. Etsi Helkasta James W. Kalatin kirja “Biological psychology”. Miksi löydät kirjasta useita versioita?
  2. Etsit kirjaa Research methods in human rights. Muistat, että yksi tekijöistä on Smith. Etsi kirja Helkasta ja tutki kirjan tietoja. Minkä kirjaimen mukaan kirja on aakkostettu hyllyyn?

Harjoitus 2 – Tietokannat

  1. Mitä tietokantaa käytät, kun haluat
    a) tehdä tiedonhakua kotimaisten lehtien artikkeleista?
    b) selvittää, kumpi kirjoitusmuoto on oikein: moduuli vai moduli?

Harjoitus 3 – E-kirjat

  1. Olet ladannut e-kirjan Adobe Digital Editions -lukuohjelmaan tietokonelleesi, mutta haluat lukea sitä myös älypuhelimellasi. Mitä sinun tulee tehdä?

VASTAUKSET

Harjoitusten haut voidaan toteuttaa monella tavalla – alla olevat vastaukset ovat esimerkkejä toimintatavoista.

Harjoitus 1 – Helkan haku

1. Kirjoita Helkan hakulaatikkoon: Kalat Biological psychology. Kirjasta löytyy Helkasta useita versioita, koska kirjasta on useita painoksia sekä kirjaa on saatavilla sekä sähköisenä että painettuna.

2. Kirjoita Helkan hakulaatikkoon: “Research methods in human rights” Smith. Katso kirjan sijaintitietoja: “Hc 4. krs Oikeustiede 01.9 Research”. Kirja on koottu eri ihmisten kirjoittamista artikkeleista, joten sillä ei ole vain yhtä tekijää. Tämän vuoksi kirja löytyy hyllystä teoksen nimen mukaan. Kirjan nimi alkaa sanalla “Research”, joten kirja on aakkostettu hyllyyn r-kirjaimen kohdalle.

Harjoitus 2 – Tietokannat

1a) Finna.fi
1b) MOT Sanakirjasto > valitse MOT Kielitoimiston sanakirja

Harjoitus 3 – E-kirjat

1. Varmista, että sinulla on Aldiko- tai Adobe Digital Editions -sovellus älylaitteellasi. Valtuuta e-kirja useamman laitteen käytettäväksi Adobe ID -tunnuksilla.