Nedladdningsprogram

Installera Office-program gratis på egna enheter

Som studerande vid Helsingfors universitet och användare av Office 365 (mera om O365 i följande kapitel!) har du möjlighet att installera och använda alla kontorsprogram i paketet Office ProPlus på din egen dator och dina andra enheter gratis så länge du studerar. I paketet ingår textbehandlingsprogrammet Word, kalkylprogrammet Excel, presentationsprogrammet PowerPoint, e-postprogrammet Outlook och anteckningsprogrammet OneNote.

Installera programmen via OWA genom att klicka på Office 365-textknappen uppe till vänster (se bilden nedan). Klicka på Install now för att installera programmen på din bordsdator eller bärbara dator. Om du vill installera paketet på en mobil enhet, väljer du Get Office on your devices.
owa_install_owndevice

Närmare instruktioner för installering av Office på dina enheter hittar du på webbplatsen Helpdesk.

Programdistribution

Helsingfors universitet erbjuder studeranden gratis program för privat användning via tjänsten Programdistribution. I Programdistributionen finns både gratisprogram och program som delas med licenser som bekostas av universitetet. Du hittar Programdistributionen på adressen http://ohjelmistojakelu.helsinki.fi.

Programmen som visas i tjänsten varierar något beroende på användaren. En studerande som anmält sig som frånvarande har tillgång till mycket färre program än en närvarande studerande, och programsortimentet för forskarstuderande och personalmedlemmar ser lite annorlunda ut.

• Vissa installationspaket i Programdistributionen är komprimerade i bl.a. zip- gz- och 7z-format. Du hittar mer information om komprimering och uppackning i materialets första kapitel.
  • En del av installationspaketen kan laddas ner som så kallade avbilder av optiska skivor (image). Du känner igen en avbild på filändelsen ”.iso”. För att installera en sådan fil behöver du ett program som gör det möjligt att använda avbilden direkt från filen utan att du behöver bränna den på en DVD-skiva. Virtual CloneDrive är ett gratisprogram som lämpar sig för detta syfte. Du hittar installations- och bruksanvisningarna för programmet på IT-centrets Helpdesk-webbplats.

ojakelu2013_sv

Demonstrationsvideon visar hur du kan hämta ett program från universitetets programdistribution. I det första kapitlet i det här materialet finns mer information och demonstrationsvideor om avinstallation och installation av program.