Mina studier

Via sidan Mina studier (http://student.helsinki.fi) har du tillgång till alla verktyg du behöver i dina studier. Där hittar du pågående kurser och kan besöka kurssidorna. Mina studier visar dig kurserna som händelser i kalendern som du kan flytta över till din egen elektroniska kalender om du vill. Dessutom visar Mina studier kommande tentamina, studieprestationer som registrerats för dig och du kan lägga till länkar och favoriter som är viktiga för dig.

Se en kort introduktionsvideo till Mina studier:

Funktioner

Via tjänsten Mina studier

• Har du tillgång till alla verktyg du behöver i dina studier: Moodle, WebOodi och så vidare.
  • Du kommer enkelt till kurssidorna för pågående kurser
  • Du får meddelanden som gäller kurser och i fortsättningen även påminnelser om HU:s övriga tjänster
  • Du ser kommande föreläsningar i vyn Nu i mina studier antingen som en lista eller i en kalender och du kan flytta över dem i din egen elektroniska kalender.
  • Du ser dina senaste kursprestationer
  • Du kan söka bland kurser, i bibliotekets databaser, på universitetets sidor och bland händelser
  • Du ser anvisningar och meddelanden som gäller ditt ämne och andra ämnen på Instruktioner för studerande
  • Du kan redigera din personliga uppgiftslista
  • Du får tillgång till en redigerbar Nyttigt-lista över länkar
  • Du kan skapa dig en egen studerandeportfölj

Grundläggande användning av Mina studier

Du kommer till Mina studier-vy genom att logga in på sidan student.helsinki.fi. På de övre raderna ser du länkar till de viktigaste tjänsterna och olika språkversioner.

På övre raden finns dessutom ikonerna för meddelanden, utloggning samt profilikon. När du klickar på profilikonen kan du bland annat byta till en ny bild på dig i vyn (se bilden här nedan).

Under dessa visas kommande händelser i din kurskalender samt dina senaste prestationer i studieregistret. Klicka och välj för att få mer information om dem. Klicka på Lägg till i kalendern för att flytta innehållet på den här vyn till din egen elektroniska kalender.

I högerkanten ser du en minneslista samt en lista över länkar till tjänster (Nyttigt) som skapats utifrån uppgifter om dina läroämnen och uppskattas vara viktiga för dig. Du kan redigera bägge som du själv vill.

Lägg till en anteckning i din uppgiftslista genom att skriva i textrutan med texten Ny uppgift… och trycka på +-tecknet. Listan med nyttiga länkar kan du göra ändringar i genom att klicka på Redigera. Skriv eller lägg till den www-adress du vill ha i det tomma textfältet. Du kan foga till ett namn för länken (till exempel “Fakultetens fb-sida”) genom att skriva in det i det blåa textfältet som visas under länken. Lägg slutligen till länken i din lista genom att trycka på +.

Längst ner ser du raden Favoriter där lunchmenyn för den närmaste Unicafe-restaurangen beräknat från din position visas som standard. Du kan lägga till restauranger, reserveringar i Unisport eller annat RSS- eller Twitterflöde genom att trycka å Lägg till ny.

Anvisningar för studierna

sidan anvisningar för studierna har alla anvisningar och råd som behövs i studierna samlats på ett ställe. Du kommer till sidan med anvisningar via Mina studier och med adressen guide.student.helsinki.fi.

Du behöver inte vara inloggad för att läsa anvisningarna, men som inloggad ser du automatiskt ditt utbildningsprograms anvisningar, information och meddelanden till studerande först. Om du vill kan du också välja ett annat utbildningsprogram och se anvisningarna som gäller för det.

Så här får du den största nyttan av sidan med anvisningar:

• Logga in uppe till höger på ingångssidan.
  • När du är inloggad visas ditt eget utbildningsprogram automatiskt. Du kan ha flera utbildningsprogram valda samtidigt, så du kan välja flera i menyn.
  • Sök anvisningar med sökfunktionen eller inom färdigt sammanställda ämnesområden. Prova på att söka med endast början av ett sökord. De mest lästa innehållen ser du till höger om sökfältet och dina egna senaste sökningar nedanför fältet.
  • I temarutona finns anvisningar för olika ämnesområden. Vissa anvisningar kan även ges i samband med flera olika teman.
  • Du kommer tillbaka till temavyn genom att klicka på Anvisningar/Guide på övre raden på sidan.
  • Du kan arrangera temana på din skärm i den ordning du vill ha dem genom att dra dem. När du gör det här som inloggad sparas ordningen för dina följande inloggningar.

Studerandeportfölj

Studerandeportföljen är din egen presentationssida som du kan dela med andra vid universitetet eller till exempel dina framtida arbetsgivare. På sidan kan du lyfta fram dina kompetenser, avlagda kurser och examina.

Du hittar din studerandeportfölj genom att klicka på din egen bild i övre högra hörnet och sedan klicka på ”portfölj”.