Tjänsten Studier

Tjänsten Studier (studies.helsinki.fi) samlar ihop de viktigaste aktuella uppgifter, tjänster och verktyg som du behöver under dina studier.  Tjänsten Studier kan i huvudsak användas även utan användarnamn och inloggning.

På tjänstens första sida kan du följa aktuell information om studier samt nyheter till hela universitetsgemenskapen publicerade i intranätet Flamma. När du loggar in, kan du även se meddelanden till ditt eget utbildningsprogram. På första sidan ser du förutom meddelanden till exempel UniCafes lunchmenyer och evenemang riktade till studerande i universitetets evenemangskalender. Gör det till en vana redan från början av dina studier att regelbundet besöka första sidan för att se vad som händer på universitetet!

I tjänsten hittar du sidan Mina studier, Instruktioner för studerande samt Studieutbud och kurssidor. Under menyn Tjänster och verktyg kommer du snabbt även till universitets andra system och tjänster.

Tähän myöhemmin kuvia etusivusta (esim. brändikuva)

Mina studier

När du loggar in på sidan Mina studier ser du utifrån dina anmälningar ditt eget schema både i list- och kalenderformat. Om du vill, kan du beställa innehållen i Mina studier-kalendern till din egen elektroniska kalender via knappen Exportera till kalender. Under menyn Egna kurser och tentor finns länkar till dina egna kurssidor och studiematerial som dina lärare har sparat. På sidan Mina studier kan du även redigera ditt personliga minneslista.

Instruktioner för studerande

I Instruktioner för studerande har vi samlat information och instruktioner som stöd för dina studier temavis. Här hittar du till exempel instruktioner för genomförande av studier samt information om rådgivnings- och hälsotjänster för studerande. Som inloggad kan du även se mer detaljerade instruktioner riktade till ditt eget utbildningsprogram. På första sidan till instruktioner för studerande visas dessutom både allmänna och till utbildningsprogram riktade meddelanden.

Du behöver inte vara inloggad för att läsa anvisningarna, men som inloggad ser du automatiskt ditt utbildningsprograms anvisningar och meddelanden. Om du vill kan du också välja ett annat utbildningsprogram i menyn.

På så sätt får du den största nyttan av Instruktioner till studerande:

• Logga in. På så sätt visas ditt eget utbildningsprogram automatiskt.
  • Du kan söka anvisningar med sökfunktionen eller inom färdigt sammanställda ämnesområden.
  • Under teman hittar du instruktioner kring varje tema. En enskild instruktionsartikel kan finnas under fler än ett tema.
  • De utbildningsprogramspecifika detaljerna finns ofta i slutet av den allmänna instruktionen. Du kan även hoppa direkt över till önskat ställe genom att klicka på de blåa rubrikerna längst uppe i instruktionen.
  • Om du inte hittar det du söker i instruktionerna, kan du meddela om det via knappen Respons. Du kan bara få svar på ditt meddelande om du klickar på ”Jag vill få ett svar på min respons”. Annars skickas responsen anonymt.

Studieutbud

I studieutbudet kan du se allt som går att studera vid Helsingfors universitet under läsåret. I studieutbudet hittar du de alternativ som ditt utbildningsprogram erbjuder och kan även söka kurser i andra utbildningsprogram. Från studieutbudets sökresultat kan du ta dig till kursens egna sidor. På kurssidan hittar du information om kursens innehåll, genomförande och tidsschema samt länkar till anmälan, lärmiljöer och material.