Mina studier

Via sidan Mina studier (http://student.helsinki.fi) ser du tidsscheman för dina studier i en kalendervy som du kan flytta över till din egen elektroniska kalender om du vill. Dessutom ser du alla dina pågående kurser och material till dem.

Se en kort introduktionsvideo till Mina studier:

Funktioner

Via Mina studier:

• Kommer du enkelt till kurssidorna och Moodle-länkarna
  • Ser du kommande föreläsningar i vyn Nu i mina studier antingen som en lista eller i en kalender, och du kan flytta över dem till din egen elektroniska kalender
  • Ser du dina senaste kursprestationer
  • Kan du redigera din personliga uppgiftslista

Grundläggande användning av Mina studier

Logga in på sidan Mina studier på student.helsinki.fi.

Under navigatorn visas kommande händelser i din kurskalender samt dina senaste prestationer i studieregistret. Klicka och välj för att få närmare information. Klicka på Lägg till i kalendern för att flytta innehållet på den här vyn till din egen elektroniska kalender.

I högerkanten visas en minneslista. Om du vill lägga till en ny uppgift i dina minneslista, ange den i fältet ”Ny uppgift…” och klicka på +-.

Längst ner ser du raden Favoriter där lunchmenyn för den närmaste Unicafe-restaurangen beräknat från din position visas som standard. Du kan lägga till restauranger, reserveringar i Unisport eller annat RSS- eller Twitterflöde genom att klicka på Lägg till ny.

Instruktioner för studerande

I Instruktioner för studerande hittar du en sammanfattning av anvisningar angående dina studier. Här visas dessutom både allmänna och till utbildningsprogram riktade meddelanden. Du hittar webbplatsen med anvisningar på guide.student.helsinki.fi.

Du behöver inte vara inloggad för att läsa anvisningarna, men som inloggad ser du automatiskt ditt utbildningsprograms anvisningar och meddelanden. Om du vill kan du också välja ett annat utbildningsprogram och se anvisningarna som gäller för det.

Så här får du den största nyttan av sidan med anvisningar:

• Logga in. När du är inloggad visas ditt eget utbildningsprogram automatiskt.
  • Sök anvisningar med sökfunktionen eller inom färdigt sammanställda ämnesområden. Prova på att söka med endast början av ett sökord.
  • I temarutona finns anvisningar för olika ämnesområden. Vissa anvisningar kan även ges i samband med flera olika teman.
  • Du kan arrangera temana på din skärm i den ordning du vill ha dem genom att dra dem. När du gör det här som inloggad sparas ordningen för dina följande inloggningar.